Alla inlägg den 3 mars 2008

Av Anna* - 3 mars 2008 01:33

41Jag ska sända ut mina änglar, och de ska rensa ut allt ont från Guds rike och allt som leder till synd.

 42De onda människorna ska de kasta i den brinnande ugnen. Där kommer man att gråta och skära tänder.

 43Men de rättfärdiga kommer att lysa som solen i sin Fars rike. Lyssna på vad jag säger!


Jag blir så glad över bibelställen som dessa. Jag ska förklara varför.


När jag tänker på kristna människors sätt att tänka så är det ofta med en blind övertygelse som de påstår att de måste tillrättavisa andra och få dem att förstå vad som är synd och inte. Kort sagt vill de agera Helig Ande. Men det jobbet är redan upptaget.


Här så gör Gud klart för oss att det är änglarnas jobb att utverka domen. Det är inte vi som ska döma, vi ska inte bestämma något om det som kommer i framtiden. Vi kommer att lysa som solen om vi är rättfärdiga. Det måste vara vårt mål och vår mening.


Jag brukar säga att vi är som speglar. Ju bättre putsade vi är, ju mer kan vi reflektera Jesus på ett trovärdigt sätt. Vi har inget eget sken, men när vi lär oss att reflektera den fullkomliga så lyser vi med rättfärdighet. Människor kan se det ljuset i oss och runt oss.


Dessutom vill de ha del av det vi har. Därför kan vi frimodigt gå överallt och veta att Jesus är det som människor ser. Som representanter för det himmelska fortsätter vi att helga oss för att vara värdiga och gör det av glatt hjärta.


Ju mer vi behöver ta itu med i våra liv, ju större planer kan vi vara säkra på att Gud har för oss. Var välsignad med frid i rikt mått!

Ovido - Quiz & Flashcards