Alla inlägg den 25 mars 2008

Av Anna* - 25 mars 2008 00:20

14 När de kom ner från berget väntade en stor folkskara på 3) Jesus. En man kom då och böjde knä framför honom och sa:

 15 Herre, visa barmhärtighet mot min son för han får svåra anfall och är mycket illa däran. Han faller ofta i vattnet eller i elden.

 16 Därför tog jag honom med till dina lärjungar, men de kunde inte bota honom.

 17 Ni envisa människor, som inte vill tro! svarade Jesus. Hur länge ska jag stå ut med er? Ta med pojken hit till mig.

 18 Jesus talade strängt till den onde anden i pojken, och den lämnade honom, och från det ögonblicket var pojken frisk.

 19 När de sedan var för sig själva igen, frågade lärjungarna Jesus: Varför kunde inte vi driva ut anden?

 20 Därför att ni har så liten tro, svarade Jesus. Om er tro bara var så stor som ett senapsfrö, kunde ni säga till det här berget: 'Flytta dig' och det skulle flytta sig långt bort. Ingenting skulle vara omöjligt.

 21 Men detta slags andar kan inte drivas ut om ni inte ber och fastar.


Ibland undrar jag vad det handlar om egentligen. Jesus talar om att det handlar om vår tro. Den som har en tro så stort som ett senapsfrö kan säga till berget att flytta sig och det får lov att göra det och ingenting blir omöjligt.


Å andra sidan talar han om att det krävs bön och fasta. Då tänker jag osökt på hur många människor det finns idag som skulle göra det för en annan människa och särskilt en okänd människa. Vad är det som krävs för att vi ska bry oss tillräckligt så att vi gör ett sådant arbete å någon annans vägnar?


Det finns behov - hur många behov som helst i vår värld. Alla kristna blir berörda av något. Tillsammans skulle vi kunna förändra, förvandla hela samhället genom att be och fasta för de områden som vi har på våra hjärtan. Alla kommer inte att arbeta på samma område, men alla kommer att arbeta på något.


Det är en nåd och fantastisk kraft i att be och fasta. Fastan gör att alla sinnen blir skärpta och att kroppen renas från gifter. Det kan vara bra att lära sig mer om fasta för det är ett reellt vapen i striden om människors själsliga hälsa.


Ovido - Quiz & Flashcards