Alla inlägg den 14 mars 2008

Av Anna* - 14 mars 2008 03:09

1 Kort därefter kom några fariseer och andra judiska ledare från Jerusalem för att diskutera med Jesus.

 2 Varför följer inte dina lärjungar de gamla judiska traditionerna? frågade de. De bryr sig ju inte om att tvätta händerna innan de äter, vilket reglerna säger.

 3 Han svarade: Och varför bryter ni med era regler mot Guds bud?

 4 Guds lag säger till exempel: 'Hedra din far och mor. Den som föraktar sina föräldrar måste dö.'

 5-6 Men ni säger: 'Även om era föräldrar har det svårt, så kan ni ändå ge pengarna som ni lagt undan för deras underhåll till templet!' Genom de regler som ni själva hittat på ogiltigförklarar ni Guds direkta befallning att man ska hedra och ta hand om sina föräldrar.

 7 Ni hycklare! Jesaja profeterade rätt om er:

 8 'Dessa människor säger att de ärar mig, men deras hjärtan är långt borta.

 9 Deras gudstjänst är värdelös, för de håller sig till sina människogjorda lagar och inte till Guds bud.'


Dessa ting pågår hela tiden inom kristenheten och det är en sorg för Gud. Människor försöker att tala om för andra hur de ska bete sig och när det hindrar människor från att hitta fram till Gud och uppleva barnaskapet hos Honom så blir det fel och Gud vill att det ska upphöra.


Han villa att vi ska hålla oss till de bud Han gett oss. Numer är det inte fler än två. Det ena är att vi ska älska Gud av hela vårt hjärta, all vår själ och all vår kraft och det andra är att vi ska älska vår nästa som oss själva.


Kärleken uppväger en myckenhet av synder. Sånt är mäktigt tycker jag. När vi gör det bästa vi kan och av gott hjärta så kan det bli fel utan att det gör något. Gud kompenserar för vår egen brist och rättar till det som blev tokigt.


Det är ingen ursäkt för att bete sig illa eller för att vara slarvig eller dylikt. Det är endast det faktum att Gud är som en kärleksfull förälder som låter tvååringen försöka hälla i mjölk i glaset trots att det sannolikt misslyckas för att tvååringen behöver träna för att klara av det en dag.


På samma sätt låter Gud oss försöka  och när vi gör våra uppgifter med goda avsikter och med kärlek så kompenserar Han för vår egen brist. Vi kan få be om förlåtelse när vi sårat någon och vi kan bli korrigerade på ett milt och kärleksfullt sätt av Gud ibland och då känner vi att det är rätt.


Så låt den inre renheten bestå och städa ur ofta!

Ovido - Quiz & Flashcards