Alla inlägg den 6 mars 2008

Av Anna* - 6 mars 2008 02:45

47-48 Himmelriket liknar också ett nät som en fiskare kastar ut i vattnet och får upp fisk av olika slag, både bra och dåliga. När nätet är fullt drar han upp det på stranden och sätter sig ner och sorterar fisken. De ätbara fiskarna lägger han i en korg, men de andra slänger han bort.

 49 Så kommer det att vara vid tidens slut. Änglarna ska komma och skilja de onda människorna från de goda människorna och

 50 kasta de onda i den brinnande ugnen. Där kommer man att gråta och klaga.

 51 Förstår ni det?Ja, sa de, det gör vi.

 52 Då tillade han: Det betyder att varje judisk laglärare, som har blivit en lärjunge i Guds rike nu av egen erfarenhet kan berätta om både det nya och det gamla.


Allt finns sida vid sida och det kommer att vara så ända fram till tidens ände. Vi är inte kallade att motarbeta det onda. Vår kallelse handlar inte om att strida mot demoner eller kämpa mot andemakter. Vår uppgift här på jorden är att älska och utbreda Guds rike. Vi behöver inte kämpa mot det onda för att göra det. Vi behöver endast sprida ljuset.


Mörkret kan inte finnas där ljuset finns. När vi utbreder ljuset så blir mörkret utplånat alldeles av sig själv. När vi öppnar dörren in i ett mörkt rum så kommer ljuset utanför att tränga undan mörkret i rummet. Det är ljuset som sprids och utplånar mörkret. Det är en enorm välsignelse för det innebär att vi inte behöver kämpa på samma sätt som vi lärt oss tidigare.


Vi kan välja att förtrösta tillräckligt på Gud att vi förstår att Han vet vad Han gör. Vi kanske inte förstår särskilt mycket av det Gud gör i vår värld idag. Det är ändå inte viktigt. Vi kan få välja att göra Guds vilja på det område vi har fått uppenbarelse om.


Våra gåvor och vår kallelse har blivit nedlagd i oss sedan jordens skapelse. Vi får utveckla dem, skärpa dem, använda dem, men de kan aldrig tas ifrån oss. Vi kommer aldrig att kunna göra slut på dem och vi kommer inte att behöva förstå hur de fungerar, bara veta att Gud använder dem för att sprida ljuset som utplånar mörkret.


Resten tar Gud hand om. Tiden kommer då agnar och vete kommer att särskiljas. Det kommer också tider då de dåliga och de goda fiskarna ska delas. Gud gör det verket åt oss. Till dess lever vi sida vid sida och arbetar på samma arbetsplats, på samma område osv.


Välsigna och lev nära varandra.



Ovido - Quiz & Flashcards