Alla inlägg den 8 mars 2008

Av Anna* - 8 mars 2008 03:04

 1 När kung Herodes hörde vad man berättade om Jesus

 2 sa han till sina män: Det måste vara Johannes döparen, som har kommit tillbaka från de döda. Det är därför han kan göra dessa under.

 3 Herodes hade nämligen arresterat Johannes och kastat honom i fängelse därför att Herodias, hans älskarinna, ville det. Hon var egentligen gift med hans bror Filippos,

 4 och Johannes hade sagt att det var fel av Herodes att leva ihop med henne.

 5 Helst av allt skulle Herodes ha velat döda Johannes, men han var rädd att det då skulle bli upplopp eftersom alla människor trodde att Johannes var en profet.


Herodes gillade inte att Johannes vittnade om sanningen inför honom. Han ville hålla på som han gjorde och blev därför arg. Herodes kastade Johannes Döparen i fängelse. Ändå hade Herodes respekt för vad folket skulle säga.


Han visste att människor såg Johannes som en profet. De drogs ut till öknen för att lyssna på Johannes tala och för att bli döpt av honom. Även Jesus blev döpt av Johannes och från den stunden började Jesus roll att öka medan Johannes avtog.


Det var ingen nyhet för Johannes. Han visste att det skulle bli på det sättet. Han var beredd på det och ändå vacklade han i det sista.  Men Jesus bryr sig om Johannes. Han talar med honom så att Johannes får nytt hopp och ny tro.


Efter detta börjar Herodes att fundera på hur han ska få undan Johannes. Han ville helst döda honom, men kunde inte riktigt komma på hur han skulle göra. Det är så lätt att avund och rädsla fångar oss i en fälla som drar ner oss själva. Må du bli sparad från att skapa eller falla i en sådan fälla.

Ovido - Quiz & Flashcards