Alla inlägg den 13 mars 2008

Av Anna* - 13 mars 2008 08:57

 34 De for sedan över sjön och gick i land vid Gennesaret.

 35 Nyheten om deras ankomst spred sig som en löpeld, och man rusade runt och uppmanade alla att komma och ta med sig sina sjuka så att de kunde bli botade.

 36 Och de sjuka bad honom om att de åtminstone skulle få röra vid hans kläder, och alla som gjorde det blev friska.


Jesus pep inte runt och försökte få människor att komma till Honom. Det var andra som såg Honom komma som sprang omkring och uppmanade människor att ta med sig alla sjuka. Det blev fullt med folk där!


De sjuka var själva inställda på att Jesus var deras hopp och räddning. De bad att få sträcka ut händerna för att röra vid Hans kläder och alla som verkligen också gjorde det blev friska.


Ibland är det vi som behöver ta steg i tro. När vi tar steget och sträcker oss ut mot Jesus så händer det saker som vi inte trodde var möjliga. När vi går på vattnet eller sträcker oss efter Jesu hand, Jesu kläder eller tofsen på Hans mantel, så flödar läkedom ut till oss.


Idag ska vi vara Jesu händer och förmedla läkedom till människor. Vi ska bemöta andra med kärlek och sträcka oss längre i tro för att de ska bli friska. Det händer alltid något när vi bryr oss om en annan människa. Det är alltid en nåd och kraft som strömmar genom oss och ut till andra människor när vi tror och bryr oss.

Ovido - Quiz & Flashcards