Alla inlägg den 1 mars 2008

Av Anna* - 1 mars 2008 01:12

Tror du att bibeln är Guds levande ord som är verksamt i våra liv idag?Ja    87.2 %Nej    12.8 %Vet inte    0 %

Totalt har 39 personer röstat.
Omröstningen startade 2008-02-01 01:17


Det är intressant att se hur 87.2% verkligen tror att bibeln är Guds levande ord. Bibeln har en kvalité som gör att den hållit i alla dessa år och fortfarande består. Den kan läsas på många olika djup och den ger insikt i rätt tid trots att vi kanske läst samma sammanhang mängder av gånger så får vi en uppenbarelse just då vi behöver det som mest.


Det kan hända att vi omvärderar mycket i våra liv när vi studerar bibeln, för den enkelhet och sanning som finns där förvandlar oss genom sinnets förnyelse och ger oss den frid som övergår allt förstånd. Det jag är mest tacksam över är att jag blivit förlåten och älskad precis så som jag är. Det kan ingen ta ifrån mig.


Tack, kära vänner, för att ni deltagit i omröstningen!


Jag har nu satt ut nästa omröstning på temat: Vem syndar mest?

Hittills har jag fått ett svar och det är intressant.

Var gärna med och ge luft åt dina funderingar.


Allt gott till dig i rikt mått,


Anna*

Av Anna* - 1 mars 2008 00:20

33 Han använde sig också av denna bild: Med himmelriket är det som när en kvinna bakar bröd. Hon tar en viss mängd mjöl och blandar samman det med lite jäst och arbetar sedan degen tills jästen helt har trängt igenom den.

 34-35 Jesus använde hela tiden dessa bilder när han talade till folket. Han talade faktiskt aldrig till dem utan att åtminstone ta med någon sådan liknelse, eftersom profeterna hade sagt: Jag ska tala i liknelser, jag ska förkunna hemligheter, gömda sedan tidens början.


Jesus talade i liknelser för att alla människor i alla tider skulle kunna förstå dem. Samtidigt förstår vi dem inte förrän vi är mogna att göra det. Hur häftigt är det på en skala från ett till tio?


Det finns däremot ingen värdering i det. Gud vet när vi är mogna att förstå en liknelse. Då har Han gett oss redskapen och helt plötsligt blir det helt tydligt för oss hur allt hänger ihop. Den uppenbarelsen är bland det häftigaste vi kan få vara med om under våra liv.


Vi kan gå omkring och ha en fråga inom oss. Vi kanske till och med uttrycker den, men det är inte alltid nödvändigt. Om vi är uppmärksamma så kommer svaret till oss på något sätt. Antingen genom andra människor, något vi läser eller hör, en sång, en predikan, media eller en inre röst.


På något sätt kommer vi att få uppenbarelse och då blir allt helt klart och tydligt för oss. Tacksamheten till Gud växer till sig och vi går mot nästa uppenbarelse med en större tillförsikt.

Ovido - Quiz & Flashcards