Alla inlägg den 19 mars 2008

Av Anna* - 19 mars 2008 22:39

1 En dag kom fariseerna och saddukeerna för att sätta Jesus på prov och krävde att han med under och tecken skulle bevisa sitt gudomliga uppdrag.

 2-3 Han svarade: Ni är bra på att spå väder: röd himmel på kvällen betyder vackert väder på morgonen, men röd himmel på morgonen betyder dåligt väder hela dagen. Men det som i dag sker framför ögonen på er kan ni inte bedöma.

 4 Detta onda, gudlösa folk kräver alltid tecken från Gud, men det kommer inte att få se något annat tecken än det profeten Jona fick se. Sedan lämnade Jesus dem och gick därifrån.


Har du varit med om att någon begärt att du ska bevisa dig? Vi behöver aldrig någonsin bevisa oss vare sig för en människa eller inför Gud. Människor behöver inte veta allt i våra liv och Gud vet redan allt!


Jag vet att vissa människor har hört att Gud ser allt och hör allt men kännder det som ett hot avsett att skrämma till tystnad eller gott uppförande. Men inget kan vara längre från sanningen!


Om det finns någon som verkligen vill att vi ska vara sanna och ärliga så är det Gud. Han är sanning och kärlek. Han är den som verkligen värnar om vår integritet och som undervisar oss på ett så fint och ömsint sätt att vi inte känner oss tvingade eller hotade överhuvudtaget.


När vi går vägen fram tillsammans med Gud så finns det mängder av olika tillfällen då Han undervisar oss och vägleder oss på ett fantastiskt sätt. Samtidigt som vi blir utsatta för orättfärdiga grejer så får vi något ännu bättre, vishet och uppenbarelse så att det kompenserar för det som hänt.


Men vi behöver vara öppna i våra sinnen om vi ska kunna uppfatta det. Om vi hakar upp oss på orättvisor, elakheter och problem så uppfattar vi aldrig den kompensation som Gud ger oss. Den som har ögon och öron öppna kommer att få uppleva Guds bifall, värme och kärlek mitt i all prövning och även kraft att klara av det som ligger framför.


Det enda tecknet vi behöver ha för våra ögon är korset och dess kraft i våra liv. Jesus har fullbordat allt på korset för vår skull och när vi ser det och förstår det så finns en källa med allt gott i överflödande rikt mått för alla att ösa ur.

Ovido - Quiz & Flashcards