Alla inlägg den 22 mars 2008

Av Anna* - 22 mars 2008 00:52

21 Från den tiden började Jesus öppet tala med sina lärjungar om vad som skulle hända med honom: I Jerusalem, sa han, kommer jag att torteras och dödas av de judiska ledarna. Men tre dagar senare ska jag uppstå till livet igen.

 22 Petrus tog honom då åt sidan för att protestera mot detta. Han sa: Himlen förbjude att detta sker, Herre! Det får inte hända dig!

 23 Jesus vände sig då till Petrus och sa: Gå bort ifrån mig, Satan! Du försöker att få mig på fall. Du tänker som människor, men Guds tankar förstår du inte.

 24 Sedan sa Jesus till sina lärjungar: Den som vill bli min efterföljare får inte längre tänka på sig själv, utan måste villigt ta sitt kors på sig och följa mig.

 25 Och den som till varje pris vill behålla sitt liv kommer att förlora det, men den som vågar sitt liv för mig kommer att vinna det för alltid.

 26 Vad vinner en människa om hela världen blir hennes, samtidigt som hon förlorar det eviga livet? Inte med något kan hon få det tillbaka.

 27 Människosonen ska komma med sina änglar i sin Fars härlighet och döma varje människa för vad hon gjort.

 28 Och en del av er som står här just nu kommer att leva och se honom i hans rike.


Det måste ha varit väldigt svårt att förstå det Jesus berättade för dem. De följde en mästare som berättar att han ska förföljas och dödas. De vill inte att det ska ske, och det är fullt förståeligt, men samtidigt förklarar Jesus att det ändå kommer att bli så.


Som allt annat som har med Gud att göra så känns det Han säger bakvänt. Den som mister sitt liv kommer att finna det och den som ger sitt liv kommer att vinna det för alltid. När vi väljer att ge vårt liv till Jesus så får vi det eviga livet som gåva.


Jag tycker att det är helt fantastiskt att varje människa, stor eller liten, trögtänkt eller snabb, av vilken nationalitet som helst, oavsett kön och läggning, har lika stor möjlighet att ta emot frälsningen. Alla har samma förutsättningar och enkelheten gör att det inte krävs någon utbildning för att göra det.


Minsta barn kan ta emot frälsningens gåva och vinna det eviga livet. Det är endast hjärtats tro och munnens bekännelse som avgör om vi får gåvan eller inte. När Gud uppenbarar hemligheten med frälsningen för oss, sätter oss fria och leder oss rätt, så tar vi emot den och känner behovet att överlämna oss i Jesu händer.


Då kan det hända att vi får syndanöd där vi behöver bekänna för en kristen vad vi har gjort för att få syndernas förlåtelse. Det är helt normalt och efter det så känns befrielsen fantastiskt skön. Gud har förmågan att hela och att förlåta våra synder. Och syndare är vi alla - frälsta utav nåd!

Ovido - Quiz & Flashcards