Alla inlägg den 23 mars 2008

Av Anna* - 23 mars 2008 01:15

1 Sex dagar senare tog Jesus Petrus, Jakob och hans bror Johannes med sig till toppen av ett högt berg, där de kunde vara för sig själva.

 2 Och på ett ögonblick förändrades hans utseende inför dem så att hans ansikte lyste som solen, och hans kläder blev bländande vita.

 3 Plötsligt visade sig Mose och Elia, och de samtalade med honom.

 4 Petrus sa: Herre, det här är ett bra ställe att vara på. Om du vill ska jag bygga tre hyddor, en åt dig och en åt Mose och en åt Elia.

 5 Men just då han sa det sveptes de in i ett ljust moln och en röst från molnet sa: Detta är min älskade Son, den som jag har utvalt. Lyd honom!

 6 När lärjungarna hörde detta blev de fruktansvärt rädda och föll till marken.

 7 Men Jesus kom fram till dem och rörde vid dem. Res er upp, sa han, och var inte rädda!

 8 Och när de såg upp, fanns bara Jesus där.


Har du någonsin varit på ett sådant ställe eller en tid i livet då du ville frysa tiden och stanna kvar i den stunden för all tid framöver. Så måste det ha varit för lärjungarna. De ville till och med bygga sina hus där och stanna kvar för evigt.


Det finns en inre längtan att återkomma till dessa speciella tillfällen i livet och om vi är riktigt ärliga så dagdrömmer vi också en del om att få något som liknar dessa stunder. Dagdrömmar är inte fel, de kan till och med hjälpa oss nå de mål som vi inte skulle klara av att fullborda annars.


Samtidigt kan dagdrömmar bli så ouppnåeliga att vi tappar sikten och mister vårt fokus på det som är verkligt viktigt. De kan bli en flykt om vi inte också ser till att vi fortsätter att följa med dit Jesus går.


Om Petrus hade byggt sina hus där på berget och bosatt sig där, så skulle han gå miste om allt det som skedde i Jesu närhet den kommande tiden. Jesus fortsatte att röra på sig och eftersom Petrus ville vara tillsammans med Jesus så följde han med.


Det hjälpte säkert till att rösten dånade från himlen och uppmaningen var klar. Gud vet hur Han ska motivera oss var och en på det sätt vi kan förstå och ta till oss. När vi sedan ser in i mästarens ögon är det endast kärlek som speglas i dem. En kärlek till dig från Gud!

Ovido - Quiz & Flashcards