Alla inlägg den 7 mars 2008

Av Anna* - 7 mars 2008 02:56

53-54 När Jesus hade berättat detta återvände han till sin hemstad Nasaret i Galileen och undervisade där i synagogan och förvånade alla med sin visdom och de under han gjorde.

 55 Hur är detta möjligt? undrade folket. Han är ju bara en snickarson, och vi känner hans mor, Maria, och hans bröder Jakob, Josef, Simon och Judas.

 56 Och hans systrar bor här. Var har han fått allt ifrån?

 57 Och de retade sig på honom.Då sa Jesus till dem: En profet blir erkänd överallt utom i sin egen hemstad och bland sitt eget folk!

 58 Och eftersom de inte trodde på honom gjorde han bara några få under där.


Ibland kan det hända att människor ser mer på det mänskliga än det som är oändligt. Vi predikar ett evangelium med upprättelse, förlåtelse och förvandling. Det betyder att vi behöver förstå och tro på att människor kan förändras och förvandlas genom sinnets förnyelse.


Inte ens Jesus kunde göra under när människor vägrade tro. De såg på den snuvige Jesus som sprang omkring som alla andra barn i trakten och som ramlade och skrapade upp knäna som de andra. De kom inte förbi de första intrycken och såg Jesus som så vanlig att inget andligt skulle kunna ske.


Deras negativa inställning hindrade dem från att ta emot det goda som Han hade att ge dem. De klarade inte av att ta sig förbi de tankebyggnader som konstruerats under många år.


Var alltså inte ledsen om människor inte tar emot det du säger i din egen församling. Det finns stor chans att andra kommer att lyssna om ditt hjärta är rent och din inställning den rätta. Om din attityd är rätt så kommer du att få den plats du ska ha och göra det Gud tänkt. Ingen människa kan stå ivägen för det Gud har planerat för dig. Du är unik. Speciell. Välsignad av Gud.

Ovido - Quiz & Flashcards