Alla inlägg den 24 mars 2008

Av Anna* - 24 mars 2008 11:08

I slutet av varje månad byter jag till en ny omröstning.

Om du vill vara med och rösta ska du göra det före den 30:de.


Vill också tipsa om begagnade böcker som kan köpas här

Och mina nya böcker som kan laddas ner här.


Ha det bäst!

Av Anna* - 24 mars 2008 00:10

9 När de gick nerför berget befallde Jesus dem att inte berätta för någon vad de sett, förrän han uppstått från de döda.

 10 Då frågade lärjungarna honom: Varför påstår de judiska ledarna att Elia måste komma tillbaka innan Messias kommer?

 11 Jesus svarade: De har rätt. Elia måste komma och lägga allt till rätta.

 12 Och han har faktiskt redan kommit, men ingen kände igen honom, och många behandlade honom illa. Människosonen ska också lida under deras våld.

 13 Då förstod lärjungarna att han talade om Johannes döparen.


För oss människor kan det vara svårt att förstå det vi inte kan se och ta på. Det kan vara väldigt tufft att hitta vägar där det är mörkt och oframkomligt. Ändå har Gud dessa vägar åt oss. De finns bakom vårt förnuft och våra sociala masker. Gud ser våra hjärtan. Han vet vad som är bäst för oss av den enkla anledningen att Han ser och förstår oss.


För den som aldrig blir sedd annars är det stort att bli sedd. Även om du blir sedd är det ännu större att bli förstådd. Det finns ingen som förstår oss så fullkomligt som Jesus. Han ser bakom alla fina fasader och utrannsakar våra hjärtan och njurar.


Det är just på grund av att Han vet allt som Han älskar oss ovillkorligt. För oss går det inte riktigt ihop. Många människor försöker att dölja så mycket som möjligt av sitt sanna jag för att de tror att de blir bättre accepterade då. Men verkligheten ser helt annorlunda ut.


Det är den ärlige som blir respekterad. Vi kan inte förändra något vi inte tillstår, något vi inte vill se och som vi inte låtsas om. Det förblir dolt och därmed förblir det ovillkorligt kvar i oss. Men det som dras fram i ljuset och erkänns - avlivas och kan bearbetas. Därför är det skönt att Gud vet allt om oss och trots det, älskar Han oss gränslöst. Det är sann nåd!


Ingen av oss är fullkomliga. Vi är bristfälliga människor och vi kan ibland bli väldigt missförstådda. Johannes Döparen ansågs vara en kuf och behandlades otroligt illa men ändå var han den som var utsedd att bana väg för Jesus själv. En större uppgift kan ingen människa ha!


Ovido - Quiz & Flashcards