Alla inlägg den 27 mars 2008

Av Anna* - 27 mars 2008 00:33

24 När de kom till Kafarnaum gick de män, som tog upp tempelskatten, till Petrus och frågade: Betalar inte din Mästare skatt?

 25 Petrus svarade: Visst gör han det.Sedan gick han in i huset för att tala med Jesus om det, men innan han fick en chans att göra det så frågade Jesus honom: Vad tror du, Petrus? Kräver kungar skatt av sitt eget folk eller av andra människor?

 26-27 Av andra människor naturligtvis, svarade Petrus.Då slipper alltså de egna medborgarna skatt! Men vi ska inte ge dem någon anledning att angripa oss. Gå därför ner till stranden och kasta ut en metkrok och öppna munnen på den första fisk du får upp. Du kommer att finna ett mynt, som räcker till skatt för oss båda två. Tag det och betala dem.


Det finns en florerande orättfärdighet som inte kan rå på den som bemödar sig om att vara rättfärdig. De som samlade in skatten hade en ful attityd och Jesus visste redan vad det handlade om.


Alla människor försöker klara sig undan så mycket som möjligt, men Jesus vet att det inte finns någon brist och därför behöver Han inte smyga och smussla för att klara sig undan det som ser ut att vara djupt orättfärdigt.


Jag tycker att Jesus är ett utmärkt exempel på hur vi inte ska hämnas och göra så att andra blir lidande. Istället gör vi allt det som det kommer an på oss att göra. I övrigt får alla andra vuxna människor inklusive vår respektive, lov att klara sig på de penar som blir över sedan familjen har fått allt de behöver och i vissa fall också vad de vill ha.


Det finns ett överflöd hos Gud som vi kan få ta del av och förlita oss på. Det finns välsignelser i överflödande rikt mått till var och en som sätter sin förtröstan till Gud.

Ovido - Quiz & Flashcards