Alla inlägg den 23 januari 2008

Av Anna* - 23 januari 2008 00:29


15 Akta er för falska lärare. De kommer förklädda som oskyldiga får, men i verkligheten är de glupska vargar som vill slita sönder er.

 16 Ni kan upptäcka dem genom deras handlingssätt, på samma sätt som man känner igen ett träd på dess frukt. Man plockar ju inte vindruvor på törnbuskar eller fikon på tistlar.

 17 Olika slags fruktträd känner man lätt igen genom att titta på deras frukt.

 18 Det träd, som bär frukt som smakar bra, bär aldrig oätlig frukt. Och det träd som ger dålig frukt kan inte samtidigt ge god frukt.

 19 De träd, som bär frukt som man inte kan äta, hugger man ner och bränner upp.

 20 Det är alltså på frukten man känner igen ett träd eller en person.


Jag är av den fasta övertygelsen att varje människa känner igen sanningen när hon hör den. Det kanske inte är trevligt att inse att man haft fel eller att man inte förstått bättre tidigare, men ändå finns det ett gensvar inom oss som vi känner igen. Därför tror jag att varje människa kan känna själv hur det är ställt med undervisning eller påbud från människor.


Hur många gånger har inte människor sagt en sak och det har kännts helt fel inombords och så har vi tänkt att det säkert stämmer så vi har försökt att foga oss i det vi hört och verkligen ansträngt oss för att följa det också. Så visar det sig att det inte alls varit bra för oss. Det beror på att vårt eget inre vittnesbörd inte stämt överens med det vi hörde.


Därför är det viktigt att vi lyssnar på vårt inre och verkligen kontrollerar om frukten på trädet eller smaken på människan är god. Det är som att kolla om det finns en bitter eller besk eftersmak. Om det känns rätt och om det är något jag blir glad över eller om det tvärt emot gör mig nedstämd. Det är upp till var och en att pröva allt och bara behålla det goda. Gör det ... snälla!


Den goda frukten står det om på ett annat ställe i bibeln. Den goda frukten är:


Gal 5:22-23   


När den helige Ande får behärska våra liv, skapar han ett helt annat slag av frukt i oss: kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet, mildhet och självbehärskning.


Den goda frukten kan vi känna igen. Håll koll efter den så att du inte blir bedragen av någon som säger sig ha med Gud att göra men som inte visar upp god frukt. Du kanske får rutten frukt med en fin utsida. Det är inte gott!


Bara gott i rikt mått,


Anna*

Ovido - Quiz & Flashcards