Alla inlägg den 18 januari 2008

Av Anna* - 18 januari 2008 14:43

19Skaffa er inte rikedomar här på jorden. De förlorar snart sitt värde och kan bli stulna.

 20Samla dem i himlen i stället där de aldrig kommer att förlora sitt värde och där de är säkra för tjuvar.

 21Om er skatt finns i himlen då kommer också ert hjärta att vara där.

 22Om ditt öga är rent blir det ljust i ditt inre.

 23Men om ditt öga är förmörkat av onda tankar och begär så är du i djupt andligt mörker, och det mörkret är verkligen nattsvart!

 24Ni kan inte tjäna två herrar för då kommer ni att hata den ene och älska den andre. Därför kan ni inte heller leva för Gud och samtidigt lida av penningbegär.


Hur många människor har du mött eller hört talas om som har fått problem då de vunnit eller ärvt en ansenlig mängd pengar? Många gånger blir de överdrivet rädda för tjuvar och installerar dyra larm och övervakningskameror i sina dyra hus. De sover dåligt om nätterna för att de är rädda för tjuvar och lycksökare. Det är inte alls roligt att leva så.


Det är vad Jesus varnar för i denna text. Han säger inte att det är något fel på pengarna i sig. De behöver vi i dagens läge och de är skapta för att vi ska använda dem på bästa sätt.


Det han varnar för är begäret efter pengar. Om vi är så inställda på att vi behöver pengar och vi ska beskydda våra pengar och vi ska vårda dem ömt, så kan vi inte finnas till för andra. Vi blir upptagna med att dyrka våra pengar. Det är tragiskt och inte alls ovanligt, dessvärre.


Jag tänker på när Moder Theresa kom till det Engelska slottet och det enda hon såg var hur många barn som skulle kunna få plats i varje rum och hur många hon kunde hjälpa med de ytor som fanns där. Jag kan tänka mig att Gud skulle ge ett stort hus till henne och ge henne de pengar hon behövde för att ta hand om barnen. Barnen till hör Gud.


Men hon tillåter inte att pengarna regerar hennes liv. De är ett medel för att hon ska kunna välsigna och ta hand om barnen. Hon använder pengarna att utbreda Guds rike. Många av de barnen lever idag för att hon brydde sig om dem och välsignade dem när de behövde det som mest.


Gud välsigne dig på alla sätt,


Anna*

Ovido - Quiz & Flashcards