Alla inlägg den 20 januari 2008

Av Anna* - 20 januari 2008 14:45

1Låt bli att kritisera så blir ni själva inte kritiserade.

 2Andra kommer nämligen att behandla er som ni behandlar dem.

 3Du hänger upp dig på din brors små svagheter, men erkänner inte din egen skuld som är långt större.

 4Du säger till din vän: 'Kom hit så ska jag öppna ögonen på dig så att du ser dina fel! Samtidigt är du blind för din egen synd.

 5Hycklare! Bekymra dig först om dina egna fel! Sedan kan du försöka hjälpa din bror.Ge inte det som är heligt till människor som inte sätter värde på det.

 6Och kasta inte bort det som är dyrbart på dem som inte uppskattar det. De kommer bara att smutskasta er tro och sedan angripa er.


Det finns en makalös sanning i detta. Ingen blir bättre för att vi söker fel hos dem och kritiserar dem. Istället blir de sura och ger igen med samma mynt. När vi granskar andra är vi i regel också mer stränga än när vi ser på oss själva (några undantag finns).Vi kan vara snabba med att vilja hjälpa andra rätt samtidigt som vi håller på med samma saker själva och inte riktigt ser vår egen skuld och synd. Det är bättre att vi koncentrerar oss på att helga oss själva så kommer andra att vilja bli likadana om vi lyckas med det. En annan viktig sanning är den sista i vers 6. När vi har varit med om något riktigt häftigt så vill vi gärna prata om det och visa andra det vi själva förstått. Ofta förstår inte andra det vi har att berätta. Antingen har de inte varit med om något liknande alternativt vill de inte lyssna ordentligt och blir avundsjuka. Då sliter de hellre sönder oss än stöttar oss i vår upplevelse.Därför är det viktigt att inte kasta våra pärlor åt svinen. Vi ska bevara våra pärlor, våra underbara upplevelser, i våra hjärtan och se till att vi kan ta vilken reaktion som helst utan att det skulle såra oss, innan vi börjar prata om det. Speciellt viktigt är det om du har fått bekräftelse på vad du ska göra i livet eller hur du ska förändra något till det bättre. Förvänta inte dig att någon annan ska förstå dina planer och till dess att du verkställer dem är det bäst att vara tyst om dem. När du är tyst om dem så kommer du att bli rikt välsignad av Gud och när det blir verklighet så kommer människor att se det och förundras.Allt gott i rikt mått,Anna*

Ovido - Quiz & Flashcards