Alla inlägg den 2 januari 2008

Av Anna* - 2 januari 2008 14:20

1Sedan blev Jesus ledd ut i öknen av den helige Ande för att djävulen där skulle sätta honom på prov.

 2Under fyrtio dagar och fyrtio nätter åt han ingenting, och han blev till sist mycket hungrig.

 3Då kom djävulen till honom och frestade honom. Gör bröd av dessa stenar, sa han. Det kommer att bevisa att du är Guds Son.

 4Men Jesus sa till honom: Nej! Skriften säger att ingen kan leva av bara bröd. Bara den som tar emot Guds ord och följer det blir mätt.

 5Sedan tog djävulen honom med till Jerusalem och ställde honom högst uppe på tempelmuren.

 6Hoppa ner, sa han, och bevisa att du är Guds Son! Skriften säger ju: Gud ska sända sina änglar för att skydda dig. De kommer att hindra dig från att krossas mot stenarna här nedanför.

 7Men Jesus svarade skarpt: Skriften säger också att man inte ska utmana Herren Gud med dåraktiga handlingar.

 8Sedan tog djävulen honom till toppen av ett mycket högt berg och visade honom världens alla länder med all deras prakt.

 9Jag ska ge dig alltsammans, sa han, om du bara böjer knä och tillber mig.

 10Försvinn, Satan, svarade Jesus honom. För Skriften säger: 'Du ska bara tillbe Herren, din Gud, och lyda honom.'

 11Då gick djävulen sin väg, och änglar kom till Jesus för att betjäna honom.


 På samma sätt som fulingen frestade Jesus så gör han än idag. Det är märkligt hur allmängiltigt det kan vara när vi läser i bibeln och hur lätt det är att dra paralleller vidare till våra egna liv och vår egen situation.


Det är pengar, makt och sex som är de stora frestelserna i dagens samhälle. En stor företagsledare är mäktig så länge som han eller hon kan hålla koll på dessa tre områden i sitt liv. Mängder av stora personligheter har fallit och blivit smutskastade på grund av din oförmåga att hantera någon av dem eller allihop.


Vi behöver inte prestera något för att få alla goda gåvor av Gud. Han ger det till oss fritt och för intet. Det innebär att vi inte behöver bevisa något för någon. Vi behöver aldrig försvara Gud eller vår tro. Människor kan nämligen inte få oss att förändra vår tro om vi inte vill det. De kan göra vad som helst, men kan ändå inte stjäla den övertygelse vi har i våra hjärtan.


Vi kan helt lugnt vila i Gud och veta att allt som är sant och värdigt att aktas kommer att bli uppenbarat en dag. Jag är innerligt tacksam att jag får vara ett Guds barn och vara med och göra vår tid på jorden till en trevligare plats att befinna sig på. Inte genom att prestera, utan endast genom att vara den jag är tillsammans med alla dem som jag möter.


Allt gott i rikt mått,


Anna*

Ovido - Quiz & Flashcards