Alla inlägg den 10 januari 2008

Av Anna* - 10 januari 2008 14:31

27Som ni vet står det i Moses lag: 'Du som är gift ska inte vara otrogen.'

 28Men jag säger: Den som bara ser på en kvinna med begär i blicken har redan varit otrogen med henne i sitt hjärta.

 29Om ditt högra öga får dig att synda riv då ut det och kasta bort det. Det är bättre att en del av dig förstörs än att hela du kastas i helvetet.

 30Och om din hand får dig att synda så hugg av den och kasta bort den, även om det skulle råka vara din högra hand! För det är trots allt bättre än att du kommer till helvetet.


Jag tycker att detta bibelställe är helt fantastiskt. På många håll ursäktas herrarnas vandrande ögon och orena skämt med att de bara är män och inte kan rå för det, men Jesus håller dem till en ännu högre standard. Det finns ingen ursäkt för dem att ens se på en annan kvinna med begär. Mängder av kvinnor skulle må oändligt mycket bättre om deras män endast såg dem som kvinnan i sitt liv och visade dem daglig uppskattning för den kvinna de är.


Det är inte svårt att älska en man som älskar endast oss och ingen annan. Det är inte svårt att ge till den som villigt och kärleksfullt ger oss allt. Gud älskar alla och därför är det inte okej för en man att skada sin fru, fästmö eller sitt barn. Det är aldrig okej och när Jesus talar om detta så lägger han en enorm skärpa i sina ord. Det är bättre att männen rycker ur sina ögon och hugger av sina händer än låter sig förledas av synden.


Jag ber att männen ska förstå allvaret i detta och vända sig till sina fruar så att äktenskap kan läkas och familjer bevaras. Nu är detta ingen könsdiskriminering. Det finns kvinnor som också låter sig förledas och det är lika illa när en kvinna gör det. Det ber jag att kvinnor ska förstå allvaret i.


Det har blivit lite så att kvinnor tar åt sig vad de vill och lämnar resten för att bibeln är skriven för män och det används alltid, i stort sett, tilltalet till männen. Då kan kvinnan låta det som passar också vara något som hon ska följa och lämna resten, men det är viktigt att vi kvinnor också väljer att granska de mindre fördelaktiga sidorna hos oss själva också och se om vi håller måttet.


Det handlar inte om prestation utan en vilja att formas till Guds avbild. En vilja att bli mer och mer lik Jesus. Den viljan gör att vi kan låta oss ledas av Gud och bli helgade allt mer.


Rik välsignelse,


Anna*

Ovido - Quiz & Flashcards