Alla inlägg den 17 januari 2008

Av Anna* - 17 januari 2008 14:42

16Och nu till fastan. När ni fastar - alltså av andliga skäl avstår från mat - så gör det inte offentligt som hycklarna gör. De ser dystra och bedrövade ut för att andra ska lägga märke till dem och tycka att de är andliga. Det är också den enda belöning de kommer att få.

 17När ni fastar ska ni se så oberörda ut som möjligt.

 18Låt det vara en hemlighet mellan er och er Far i himlen. Han vet allt och ska belöna er.


Förutom att fasta är nyttigt för oss emellanåt och förutom att det kan vara nödvändigt under vissa perioder så finns det en andlig fasta som kommer av att vi vill avskilja tid till Gud i bön och bekräfta det med fasta. Det Jesus pratar om på detta ställe är skillnaden mellan dem som vill göra sig själva märkvärdiga och de som uppriktigt vill träda inför Gud och helga sig i bön och fasta.


När vi håller det som en hemlighet mellan oss själva och Gud så får vi också belöningen från Gud. På ett sätt eller ett annat kan vi få den hjälp vi behöver för att förstå det vi sökte Gud för eller göra det rätta. Vi kan få vishet och kraft till ett uppdrag vi bävade inför eller få mod att välja väg i livet.


Det finns många anledningar till att fasta, men det ska alltid vara av en inre övertygelse och vara en del i vår utveckling. Det ska inte göras av tvång eller vara en plåga, då är det fel. Det ska göras av en övertygelse och vara en del av vår gemenskap med Gud där vi ställer oss själva åt sidan för att kunna umgås bättre med Gud, höra honom tala på ett tydligare sätt och känna oss uppfräschade. Samtidigt rensas gifter ut och vi får mer energi efter en fasta.


Var och en ska känna full frihet i detta med fasta och det behöver inte alltid vara mat vi avstår ifrån heller. Det kan vara teven eller något annat som drar oss bort från gemenskapen till Gud. Se vad du vill göra och gör inget mot din egen vilja eller övertygelse.


Gud välsigne dig,


Anna*

Ovido - Quiz & Flashcards