Alla inlägg den 12 januari 2008

Av Anna* - 12 januari 2008 14:34

33Moses lag säger vidare: 'Du ska inte bryta en ed som du avlagt, utan du ska hålla allt som du lovat inför Gud.'

 34Men jag säger: Avlägg över huvud taget inga eder! Om någon säger: 'Himlen är mitt vittne!' så missbrukar han Guds tron i sina jordiska affärer.

 35Och om någon tar jorden till vittne så sätter han sig över Gud för jorden är Guds egendom. Ta inte heller Jerusalem till vittne för det är Guds stad.

 36Säg inte heller: 'Det sätter jag huvudet på!' för du kan inte ens göra ett hårstrå vare sig svart eller vitt.

 37Säg bara helt enkelt:'Ja, det vill jag' eller 'Nej, det vill jag inte'. Ditt ord är nog. Om du måste ge tyngd åt dina ord med en ed visar det bara att något är galet.


Jag tycker att det är ett härligt bibelställe. Det är så där enkelt och sunt som bara Gud kan göra det. Vi ska säga att vi vill eller inte vill bara. Inget annat. Vi ska inte svära på att vi ska göra det eller inte göra något annat. Vi ska bara säga som vi känner det, om vi vill eller inte vill och göra så som vi vill göra.


Just uttrycket att om vi måste ge tyngd åt våra ord med en ed så visar det bara att något är galet. Det tycker jag är så bra! Hur många gånger har vi inte lyssnat till människor som säger att de är si eller så och därför ska vi lyssna till dem. De svär på bibeln eller mormors grav. De gör vad som helst för att få dig att göra som de vill och tro vad de säger.


Då borde en klocka börja ringa inom dig. Det är inte sunt. Ingen behöver svära en ed eller framhäva sig själv. Om det är en stor profet eller en högt uppsatt tjänare till Gud så visar det sig. Inte ett enda ord behöver yttras därom. På frukten känner man trädet och under tiden så älskar vi dessa människor reservationslöst.


Okej, säger du, men då förstår du inte hur människor kan vara. Jo, det gör jag. De kan vara sådana att om vi ger dem en smula så äter de upp hela tårtan. Då behöver vi sätta sunda gränser åt dem och framför allt ska vi se till att barnen och vi själva inte blir skadade av deras framfart. Men det ena utesluter inte det andra.


Någonstans kommer vi underfund med att männsikor endast är människor. De är varken mer eller mindre och alla gör misstag och har problem på något område. Vem som helst som skulle granskas under lupp kommer att ha avsevärda sprickor i sin rustning. Om alla dina ord granskades, hur många skulle hålla måttet? Om alla dina gärningar granskades, hur många är då i linje med det Jesus gjorde?


WWJD - What would Jesus do? Vad skulle Jesus ha gjort? Det är en bra fråga om vi är tveksamma till hur vi ska bete oss i en given situation. Granska dig utifrån den fullkomliga måttstocken och se hur du står dig. Men kom också ihåg att det inte finns någon fördömelse. Innan vi visste bättre kunde vi inte bättre. När vi får upp ögonen för något så har vi möjligheten att göra annorlunda, säga saker på ett annat sätt och vara mer lik Jesus.


Guds frid och härlighet,


Anna*

Ovido - Quiz & Flashcards