Alla inlägg den 15 januari 2008

Av Anna* - 15 januari 2008 14:37

1Var försiktiga! Gör inte det som är gott bara för att man ska lägga märke till er, för då kan ni inte vänta er någon lön av er Far i himlen.

 2När ni ger en gåva till en tiggare, så ropa inte ut det som hycklarna gör. De basunerar ut sin godhet i synagogorna och på gatorna för att dra uppmärksamheten till sig genom sina goda gärningar! Jag försäkrar er: De har redan fått den lön de ska ha.

 3Och om du hjälper någon, så gör det hemligt. Din vänstra hand ska inte veta vad den högra gör.

 4Då kommer din Far som ser allt att belöna dig.


Detta handlar om äkthet. Varför gör vi saker? Gör vi det för att vi ska vara duktiga inför andra människor? Det ska istället vara av hjärtat vi ger och välsignar. När det kommer ifrån hjärtat finns det inget behov av att basunera ut det från taken. Om vi ser en människa som har behov så fyller vi dem för att vi inser att det kunde ha varit vi som led brist.


Om det hade varit jag som behövde nya kläder skulle det inte vara roligt om någon skröt med att ha gett mig kläder. Det är respektlöst. På samma sätt ska vi vara rädda om andra människors integritet och känslor. Det vi gör ska vi göra av hjärtat och vi ska göra det diskret.


Jesus gick inte och berättade om allt han gjorde. Istället sa han till människor att de skulle vara tysta om det. De som fått ta emot mirakler kunde inte vara tysta, så uppfyllda av glädje och tacksamhet att det formligen bubblade över. Men hur många av oss är som Jesus?


Det är mer värt med ett enda vittnesbörd från en annan människa än vittnande som kommer från mig själv. När någon annan berättar vad Gud gjort för dem eller när jag berättar om vad Gud har gjort för mig så har vi full auktoritet på det området för det gäller oss själva. Men sekunden vi börjar tala om vad Gud har gjort genom oss i andra människors liv, så blir det fel.


Endast i vissa situationer kan det vara okej och då är ändå linjen väldigt fin mellan skryt och att upphöja Gud för det som hänt. Låt oss vara istället för att prata. Låt oss ge av hjärtat utan att förvänta oss något åter. Låt oss gå i Jesu fotspår.


Allt gott i rikt mått och kompensation för det som blivit dig bestulet,


Anna*

Ovido - Quiz & Flashcards