Alla inlägg den 3 januari 2008

Av Anna* - 3 januari 2008 14:21

12-13När Jesus hörde att Johannes hade blivit fängslad, lämnade han Judeen och återvände till Galileen. Men han slog sig inte ner i sin hemstad Nasaret, utan flyttade till Kafarnaum vid Galileiska sjön, nära det område där de båda stammarna Sebulon och Naftali levde.

 14Därmed uppfylldes det som profeten Jesaja hade sagt:

 15Sebulons land och Naftalis land, utmed sjön, och området bortom floden Jordan, och övre Galileen med dess många olika folkslag -

 16det folk som bodde där i mörkret fick se ett stort ljus. De satt i dödens land, men ett strålande ljus gick upp över dem.

 17Från och med nu började Jesus predika och han sa: Lämna synden, och vänd er till Gud för himmelriket är nära.


Johannes hade fullbordat sin uppgift och Jesus påbörjade sin tjänst. Det är en spännande tid och jag kan fundera på hur det egentligen var under den tiden eftersom det var ett avgörande skede i mänsklighetens historia.


Gud går mitt ibland människorna i egen hög gestalt. Han är som ett stort ljus för männsikor som gått omkring i mörker och upplevt elände under lång tid. Det står att folket bodde i mörkret. Då kom Jesus.


Han var som ett strålande ljus. Därför väckte han uppståndelse vart han än begav sig och budskapet var inte så där väldigt mysigt. Det handlade om att Gud ville ha gemenskap med alla och för att de skulle få den gemenskapen så behövde de omvända sig.


Det betydde att de behövde vända sig bort från allt som var fel och följa Gud istället för sina egna själviska agendor. Det svider i vårt innersta när något tas ifrån oss, men Jesus gjorde aldrig så. Han bjöd människor att komma och alla fick göra precis som de själva ville.


Ingen förebråelse, ingen fördömelse, ingen skuld la han på människor för att de inte kom och inte såg. Han, om någon, vet hur det är att vara människa. Vilken annan Gud har gått ibland oss och blivit frestad i allt men är utan synd? Han klev ner till oss till skillnad mot alla andra religioner där vi behöver bevisa oss värdiga genom att prestera eller vara heliga.


Tack Gud för att Du valde ett så mänskligt och förståeligt sätt att möta oss på!


Var välsignade!


Anna*

Ovido - Quiz & Flashcards