Alla inlägg den 22 januari 2008

Av Anna* - 22 januari 2008 22:54

13Man kan bara komma in i himlen genom den trånga porten. Vägen till helvetet däremot är bred, och dess port är vid nog för de stora skaror som väljer denna bekväma väg.

 14Men porten till livet är trång, och vägen är smal. Det är därför bara några få finner den.


Det kan låta som om det är en konstig väg som leder till himlen, men det är ganska lätt. Problemet är att det finns bara en väg och den vägen är Jesus Kristus. Han säger: Jag är vägen, sanningen och livet.


De som kommer till himlen är de som väljer att gå igenom grinden som är Jesus. Det är lika enkelt som allt annat som har med Gud att göra. Vi behöver bara välja att gå in genom den. Allt annat i världen kan vi flyta med i utan att fatta några som helst beslut och utan att göra något speciellt med vår tid eller kunskap.


Om vi väljer att öppna våra hjärtan för Jesus så kommer våra liv att förändras. Vi kommer att förvandlas genom att vårt sinne förnyas och bli mer än vi själva kunde tro. Det finns potentialer nedlagda i oss som gör att vi kan bli mycket mer än vi själva förstår. Gud vet och Han kan leda oss rätt så att vi får utnyttja vår potential till max.


Men hur gör man då? Det är ett val som bekräftas med vår mun. Vi väljer att tro på att Jesus kom till jorden för att försona oss med Gud, att Han dog på ett kors och tog våra synder, sjukdomar, smärta och skam på sig för att vi skulle bli fria och uppstod på tredje dagen eftersom Han övervann döden. Om vi väljer att tro på detta och säger högt med vår mun inför någon kristen som kan hjälpa oss vidare att vi tror. Då står det i bibelordet att vi är frälsta. Dvs. att vi är räddade för evigheten.


Detta är ett av de mest missförstådda passagen i bibeln, eller också har det förvanskats otroligt. Jag har suttit i själavård med mängder av människor som har fått höra helt otroliga saker av kristna människor. De har blivit kallade djävulens redskap, att de inte kommer att komma till himlen om de röker eller snusar, att de inte är frälsta för att de är sjuka, eller att de inte har det rätt ställt med Gud för att det inte går bra för dem.


Inget av detta är sant. Vi vet faktiskt inte varför det går dåligt för oss under vissa tider i livet. Vi vet inte varför vi blir sjuka förutom de uppenbara orsakerna som har med näring, motion och gifter som vi ev. stoppar i oss. Över- eller undernäring osv. Sömnvanor spelar in och stress är en stor bov, men inget av detta har med vår relation till Gud att göra.


Min önskan är att kristna ska bli mänskliga, medkännande, generösa och kärleksfulla. Jag är övertygad om att Jesus var allt det och mer ändå. Han hade en förmåga att nå fram till varje människa genom att beröra deras hjärtan utan att hota dem det minsta. Det Han däremot gjorde var att fylla deras behov och det önskar jag att alla kristna skulle göra idag. Se behov och fylla dem.


Då skulle vi se en värld i helande. En värld av människor som bryr sig och visar det. Kommer det att ske tror du? Det blir nästa omröstning på min sida i början på februari.


Guds välsignelse i rikt mått till dig,


Anna*

Ovido - Quiz & Flashcards