Alla inlägg den 11 januari 2008

Av Anna* - 11 januari 2008 14:32

31I Moses lag står det också: 'Om någon vill skilja sig från sin fru, så kan han göra det genom att ge henne ett intyg som bevis på skilsmässan!'

 32Men jag säger att den man som skiljer sig från sin fru, utan att hon varit otrogen, tvingar henne till äktenskapsbrott. Och den som därefter gifter sig med henne gör sig också skyldig till äktenskapsbrott.


I en perfekt värld skulle det inte behövas någon skilsmässa. Där skulle alla leva i frid och harmoni, kärlek och gemenskap livet igenom. Men nu är vår värld inte perfekt på det sättet. Det är en fallen värld med mycket ondska och egoism.


Även om det generellt sett är alldeles för enkelt att skilja sig och människor tar det steget innan de försökt med allt för att få äktenskapet att fungera, så finns det tillfällen då skilsmässa är nödvändig och önskvärd. Det är gånger då medlemmar i familjen far riktigt illa av att en människa finns ibland dem.


Det utesluter inte att mängder av äktenskap skulle kunna räddas om båda parter gav 100% och gjorde allt som stod i deras makt att arbeta igenom olika situationer så att de fyllde sin partners behov på ett mer effektivt sätt. Detta kräver att båda är tillräckligt mogna så att de kan lägga undan sina egna behov en tid och se till att de fyller behoven hos den andra.


Detta är tufft men nödvändigt. Samtidigt är det ofta endast den ena parten som försöker att göra sig förstådd medan den andre inte vill lyssna eller förändras alls. Det kan låta bra och återgå till samma elände efter en eller ett par veckor.


Vad är det som orsakar denna dekadens? Kanske att människor tar sig större och större friheter och bryr sig mindre om andra än om sig själva. Kanske att kristendomen plockats bort från skolor och de etiska och moraliska gränserna suddas ut. Detta i takt med att våldet ökar och orenheten. Vi kan sitta hemma i våra kontorsstolar framför internet och se denna dekadens och smygtitta på våld och porr. Vi ser minst en sexscen i varje film och häxor, andevärlden samt trolldom är vardagsmat i teven.


Därför kommer ljuset att bli ljusare i takt med att mörkret blir mörkare. Kontrasterna kommer att bli allt större och därför är det viktigt att kristna människor väljer en bättre väg, väljer att vara rättfärdiga även i hemlighet, i hemmet och i de innersta rummen.


Gud välsigne dig,


Anna*

Ovido - Quiz & Flashcards