Alla inlägg den 7 januari 2008

Av Anna* - 7 januari 2008 14:29

13Ni är det salt som bevarar världen från undergång. Men salt som förlorat sin kraft är till ingen nytta. Ni gör heller ingen nytta om ni förlorar er kraft. Man kommer inte att bry sig om er eftersom ni inte lyckas fullgöra er uppgift i världen.

 14Ni är det ljus som lyser upp världen. Ni liknar en stad uppe på ett berg. En stad uppe på ett berg ses av alla.

 15-16När man tänder en lampa så täcker man ju inte över den, utan tvärtom ställer man den så att den lyser för alla i huset. På samma sätt ska ert ljus lysa för människorna, så att de ser allt gott ni gör och prisar er Far i himlen.


Detta gillar jag1 Tänk att vi kan bevara världen från undergång genom att bara vara de människor som Gud har skapat oss att vara. Vi lyser upp världen genom den nåd och kärlek som Gud lagt ner i oss. Och i takt med att ondskan i världen skruvas upp så blir det onda ondare och det goda godare. Det mörka blir mörkare och det ljus som lyser för godhet och nåd strålar allt klarare för varje människa. Kontrasterna blir så stora att det är tydligt vad som är vad.


När människorna ser allt gott vi gör och alla under och tecken som följer dem som tror och ber, så kommer de att prisa Gud för det. Det blir tydligt att det inte är människorna som kan ta åt sig äran på något sätt, endast Gud kan göra det som sker möjligt.


Jag tycker om tanken på att inte människor ska stå i centrum för den tid som kommer. Människor är felbara, men Gud är allsmäktig, pålitlig och allt igenom god. Därför görs inga misstag när Gud är helt uppenbarad så att alla ser Honom. Den tiden kommer att bli fantastisk!


Ett ord utan like är engelskans Awesome! Det är hur jag vill beskriva mina känslor runt omkring den tiden. Må jag få uppleva den!


Allt gott i överflödande mått,


Anna*

Ovido - Quiz & Flashcards