Alla inlägg den 20 april 2008

Av Anna* - 20 april 2008 23:26

28 Men vad säger ni om detta? En man som hade två söner sa en dag till den äldste: 'Gå ut och arbeta på gården.'

 29 'Det vill jag inte, svarade han men senare gick han ut och arbetade.

 30 Så sa fadern till den yngre: 'Gå ut, du också och den sonen sa Ja, men gick inte.

 31 Vilken av de två lydde sin far?De svarade: Den förste naturligtvis.Då förklarade Jesus vad han menade: Jag säger er att kriminella och prostituerade ska komma in i Guds rike innan ni gör det.

 32 För Johannes döparen uppmanade er att omvända er till Gud, men det ville ni inte. Kriminella och prostituerade däremot gjorde det. Och fastän ni såg detta vägrade ni att tro, och lät inte omvända er.


Hur ofta säger vi att vi ska göra en sak men inte gör det? Hur ofta bedrövar vi Gud genom att lova Honom saker utan att vi ser till att vi håller våra löften?

     Det spelar inte så stor roll vad det är vi säger med våra munnar. Störst vikt är ändå vad vi gör med våra liv och hur mycket vi respekterar människor runt omkring oss. Den första sonen respekterade sin far tillräckligt så att han valde att göra det ändå trots att han inte ville egentligen.

     Visst kan vi känna igen oss i det? Vi kan ha saker med oss som gör att vi inte vill och vi kan ha tankar och känslor som hindrar oss att göra det vi vet är rätt. Vi kan sedan komma på bättre tankar och välja att gå emot våra känslor och göra det ändå för att vi innerst inne vet att det är det rätta och det som behagar Gud och i förlängningen skulle hjälpa oss.

     Det är sådant som Gud talar om och vill få oss att förstå. När vi har problem på olika områden så är det inte Guds största problem. Han är glad då vi väljer att lyda även om det dröjer lite. Däremot har Gud problem med de människor som lovar runt och håller tunt. Det handlar mer om att vara fin i ögonen på andra människor då och det är inte behagligt för Gud.


Ovido - Quiz & Flashcards