Alla inlägg den 22 april 2008

Av Anna* - 22 april 2008 16:08

41 De judiska ledarna svarade: Han kommer utan tvivel att avrätta dem, och så arrenderar han ut vingården till andra som vill ge honom hans berättigade del när skördetiden kommer.

 42 Då frågade Jesus dem: Har ni aldrig läst Skriften: 'Den sten som byggnadsarbetarna förkastade för att den var oanvändbar har blivit själva hörnstenen. Är det inte märkligt? Ja, vad ingen av er trodde var möjligt, gjorde Gud inför ögonen på er!'

 43 Vad jag menar är att Guds rike ska tas ifrån er och överlämnas till ett folk som kommer att ge Gud sin del av skörden.

 44 Den som inte räknar med Gud går vilse, och den som sätter sig upp mot Gud blir tillintetgjord.

 45 När översteprästerna och de andra judiska ledarna förstod att Jesus talade om dem och att de var lantarbetarna i berättelsen,

 46 ville de arrestera honom. Men för folkmassornas skull vågade de inte göra det offentligt, för dessa ansåg att Jesus var en profet.


Med denna liknlelse är det lättare att förstå hela berättelsen. När vi får se att skördearbetarna hindrar Gud från att ta vara på skörden och ser sonen som Jesus själv, så förstår vi att det är på grund av Guds kärlek till varje människa Han försöker att få de skriftlärda att förstå principen.

     Det vi har att förvalta är ändå Guds. Det vi har ger vi till Honom och därmed förmerar Han det och ger oss rik kompensation. Det Gud vill ha från oss är inte saker eller pengar. Han vill ha våra hjärtan som en villig gåva. Att vi själva väljer att komma till Honom. Därför kan ingen människa tvinga någon annan att tro. Då blir det inte frivilligt och är inget värt.

     Det är hemskt att  vara de människor som står i vägen för andra att hitta sin livsbana, sin tro, sina vägar. Låt varje människa gå den väg hon mår bra av att vandra. Låt alla tycka och tänka som de vill. Ge frihet till var och en att uttrycka sig. Gud tvingar ingen. Varför skulle vi då göra det?



Ovido - Quiz & Flashcards