Alla inlägg den 24 april 2008

Av Anna* - 24 april 2008 19:26

8 Sedan sa han till sina tjänare: ’Bröllopsfesten är klar, men de gäster jag bjöd in är inte värda att få vara med på festen. 9 Gå därför ut i gathörnen och bjud alla ni ser till bröllopet.’ 10 Tjänarna gjorde då det och tog med sig alla de kunde hitta, både onda och goda, och festsalen fylldes med gäster. 11 Men när kungen kom in för att hälsa på gästerna la han märke till en man som inte hade bröllopskläder på sig. 12 ’Min vän’, frågade han, ’hur kan du vara här utan att ha bröllopskläder på dig?’ Men mannen kunde inte svara. 13 Då sa kungen till sina tjänare: ’Bind hans händer och fötter och kasta ut honom i mörkret här utanför. Där ska man gråta av ångest och förtvivlan.’ ” 14 Och Jesus avslutade med orden: ”Många är de som är inbjudna av Gud, men få tackar ja och får tillhöra honom.”


Gud valde att bjuda in alla människor till bröllopsfesten då brudgummen ska möta bruden (alla troende i världen). Det betyder att det inte spelar någon som helst roll om människor är i församlingar eller om de är troende på annat håll. Det spelar ingen roll hru det rent mänskligt ser ut. Det enda viktiga är att vi valt Jesus som Herre och Frälsare.

     På den tiden så fick man bröllopskläderna när man blev bjuden till festen. Den som inte har bröllopskläder är alltså någon som inte velat ta emot en inbjudan, men som var på kalaset ändå. Det är en knepig situation, verkligen.

     Den som inte vill ta emot inbjudan kommer inte att vara med på festen i himlen. Därför kan vi vara toleranta mot människor. Alla måste välja själva om de vill komma eller inte. Alla behöver besluta om de vill tro på Jesus eller inte. Ingen kommer att komma in på någon annan människas tro. Det är den egna relationen till Jesus som är det viktiga. Den egna relationen till Gud.

     Varje människa är välkommen som vill ha med Jesus att göra! Det finns alltid vägar och det finns alltid lösningar!


Ovido - Quiz & Flashcards