Alla inlägg den 19 april 2008

Av Anna* - 19 april 2008 01:06

23 När han hade kommit tillbaka till templet och höll på att undervisa där, kom översteprästerna och folkets ledare fram till honom. De krävde att få veta vad han hade för fullmakt att kasta ut köpmännen, som han gjort dagen innan.

 24 Det ska jag säga er om ni svarar på en annan fråga först, sa Jesus.

 25 Kom Johannes döparen från Gud eller inte?De samtalade med varandra om det och sa: Om vi säger: 'Från Gud så kommer han att säga - varför trodde ni då inte på honom.'

 26 Och om vi nekar till att Gud har sänt honom kommer vi att bli överfallna, för hela folket tror att han var en profet.

 27 Därför svarade de till slut: Det vet vi inte.Jesus sa: Då svarar inte jag heller på er fråga.


Fariséerna var luriga och ville inte säga vad de innerst inne trodde. De var noga med att hålla sig väl med folket och ville inte bli anklagade heller. Ibland kan vi vara precis som dessa fariséer. Vi vill hålla oss väl med alla och då blir vi inte äkta och kan inte heller bli respekterade.

     När Jesus ställde frågan så visste han redan att människorna  var svaga på det området. Att de ville hålla sig väl med alla och det går aldrig! De som har kommit fram till vissheten om detta och som har valt att istället vara ärliga och sanna med alltings verkliga tillstånd, är de människor som mår bäst och som blir mest välsignade.

     Förutom att Gud välsignar människor som är äkta på ett speciellt sätt, så är vi också lyckliga i vardagen för att vi är äkta mot vårt hjärta och vår längtan, önskan och tro. Det är viktigast av allt!


Ovido - Quiz & Flashcards