Alla inlägg den 23 april 2008

Av Anna* - 23 april 2008 16:54

 1-2 Jesus berättade många liknelser för att förklara vad himmelriket är.Han sa: Himmelriket kan till exempel liknas vid en stor bröllopsmiddag som en kung förberedde för sin son.

 3 Han bjöd in många gäster, och när förberedelserna var klara skickade han ut tjänare för att tala om för de inbjudna att det var dags att komma. Men alla tackade nej.

 4 Då sände han andra tjänare för att säga till dem: 'Allt är klart, mina oxar och kalvar är slaktade. Skynda er att komma!'

 5 Men gästerna, som han hade bjudit, var inte intresserade, utan fortsatte med sitt, den ene på sin lantgård, den andre i sin affär.

 6 Några misshandlade tjänarna och behandlade dem skamligt och dödade till och med en del av dem.

 7 Då sände den uppretade kungen ut sin armé och grep mördarna och avrättade dem och brände ner deras stad.


Det här är en förklaring av vad himmelen kan liknas vid. Det finns ett folk som Gud utvalde till att vara Hans folk, Judarna. Det enda problemet var att trots deras nitiska efterföljande av skriften och lagiskhet, så förstod de inte att Jesus hade kommit. De kände inte igen Honom trots att de talat om Honom hela livet.

     Jesus började med att göra dem till sitt folk och bjuda dem till bröllopsfesten i himlen. Men eftersom de inte var intresserade, de trodde inte på att inbjudan var äkta, så sände Gud apostlar att prata med dem. Ändå ville de inte tro. Vissa budbärare blev avrättade på grymma sätt.

     Det var först då som Gud valde att ta bort det Judiska folkets exklusivitet och öppna upp för alla folk och människor. Jag tror att vi kan ha stort förbarmande över människor som är annorlunda för på samma sätt som vi har fått nåd kan de när som helst komma till Gud och få samma nåd som vi.

     Därför ska vi med stor ödmjukhet vara tacksamma för den nåd vi har fått och ge den vidare till de människor vi har runt oss.


Ovido - Quiz & Flashcards