Alla inlägg den 21 april 2008

Av Anna* - 21 april 2008 00:18

33 Lyssna nu till denna berättelse: En godsägare planterade en vingård med en häck runt omkring. Han ställde så ut en vinpress och byggde också ett vakttorn. Han arrenderade sedan ut vingården till några lantarbetare på villkor att de skulle dela vinsten lika mellan sig. Sedan reste han utomlands.

 34 När det var dags för att skörda skickade han några personer som han hade i sin tjänst för att de skulle hämta hans andel av skörden.

 35 Men de som arrenderat vingården överföll männen. En misshandlade de, en annan dödade de och en tredje stenade de.

 36 Då skickade han ännu flera män än första gången, men samma sak hände igen.

 37 Till slut sände ägaren sin son och tänkte att honom skulle de väl ändå respektera.

 38 Men när de såg sonen komma sa de till varandra: 'Här kommer han som ska ärva egendomen. Vi dödar honom och lägger beslag på den själva!'

 39 Och de släpade ut honom ur vingården och dödade honom.

 40 Vad tror ni ägaren gör med dessa lantarbetare när han kommer tillbaka? frågade Jesus.


Ibland är det viktigt att vi ställer svåra frågor till oss själva. Hur är vi lik dessa arbetare? På vilka områden försöker vi mygla åt oss mer än det som är vår rätt och vår andel?

     Ibland finns det så raffinerade sätt att undkomma att vi inte ens tror att det är något fel i att göra det, men i verkligheten är det lika fel att ta en femtioöring från någon som att förtala någon eller stjäla den människans sinnesfrid.

     Det är så fult att skada andra människor genom sitt förakt, sina handlingar och ord att Jesus sa att det vore bättre för dem att de fick en kvarnsten runt halsen och sänktes i havets djup än att de skadar en av de minsta.

     Låt oss behålla tron på en undergörande Gud som räcker ut sin hand och gör det omöjliga möjligt. En Gud som älskar ovillkorligt och som vill hjälpa dig i varje situation. En Gud som har medlidande med dig i din svaghet och omsorg om oss alltid.

     Det är genom kärlek som mycket gott kan hända och många synder blir oss förlåtna. Tretusen människor kom till tro på en enda dag för att de såg hur mycket de kristna älskade varandra. På det sättet ska det vara än igen och vi ska få se hur människor får sina behov mötta och får sitta i Guds närhet och tanka kraft.



Ovido - Quiz & Flashcards