Alla inlägg den 3 april 2008

Av Anna* - 3 april 2008 01:23

7 Då frågade de: Varför sa då Mose att en man kan skiljas genom att bara skriva ett intyg som bevis på skilsmässan?

 8 Jesus svarade: Mose tillät det för att han kände era hårda och onda hjärtan, men det var inte så från början.

 9 Och jag säger er att den som skiljer sig från sin hustru av något annat skäl än otrohet och gifter sig med någon annan, han begår äktenskapsbrott.

  

Det är för människornas hårda hjärtans skull ... det är enormt talande tycker jag. Skilsmässa tilläts på grund av att människornas hjärtan var hårda och obarmhärtiga. Gud har aldrig tänkt att vi ska gå omkring och skada varandra. Hans kärlek är gränslös för varje människa och Han vill att vi ska må bra allihop.

      Det knepiga är att vi skulle må bra om alla människor satte sin respektive före sig själv. Om vi tänker på varandra och gör det som är bäst för varandra så kommer det att bli en fin harmoni i livet. Barnen kommer att få vad de behöver och själva atmosfären i hemmet blir god.

     Ett äktenskap är inte 50% från den ene och 50% från den andre. Båda parter i ett äktenskap behöver ge 100% för att få det att fungera. När båda ger allt så kan det inte bli annat än bra. Det är när den ene försöker och den andre vänder sig bort mot jobb, andra människor eller flyr på något annat sätt, som det blir problem.

     En flykt behöver inte vara destruktiv för att vara ödeläggande för ett äktenskap. Det finns tydligt destruktiva flykter och de känner vi till: alkohol, droger, sex, spel, shopping och så finns det sådana som är helt godkända men som kan var ödesdigra ändå: mat, arbete, träning osv.

     Vissa flyr och andra fäktar. Om det finns misshandel med eller våld på något sätt så är det hårda hjärtan inblandade. För människors hårda hjärtans skull ...


Ovido - Quiz & Flashcards