Alla inlägg den 5 april 2008

Av Anna* - 5 april 2008 01:27

13 Sedan kom man med små barn till Jesus för att han skulle lägga händerna på dem och be. Men lärjungarna blev irriterade och sa: Stör honom inte.

 14 Men Jesus sa: Låt barnen komma till mig och hindra dem inte för Guds rike är till för dem.

 15 Och han lade händerna på deras huvuden och välsignade dem innan han gick därifrån.


Minsta barn som kommer till Gud är alltid välkommet! Det finns ingen som får stå i vägen för ett barn som vill komma till Gud. Varje ord, varje ton och all längtan hör Gud. Innan vi  yttrat ett ord vet Han vad vi tänker i våra hjärtan. Han hör vår längtan innan vi uttryckt den.

     I Guds ögon är vi alla barn. Hans barn. Men barnen som vi är satta att vårda oss om är ännu mer dyrbara för Gud. Det handlar om att de är försvarslösa och beroende av oss. Om vi inte sköter vårt jobb far barnen illa. Gud ger oss daglig vishet för att vi ska göra vårt jobb så väl som möjligt.

     Ändå finns det tillfällen då vi brister. Vi blir trötta - men det blir inte Gud. Vi behöver sova - men det gör inte Gud. Vi kämpar för att klara av dagligt liv - men Gud har inte sådana problem. Han lyssnar och vägleder våra barn och oss också.

     När vi ser och förstår hur vi hindrar barn och varandra att komma till Gud och ta emot av allt det goda, så blir vi förkrossade. Det är allvarligt. Då är det dags att vi omvänder oss igen och går andra tillmötes så att himmelriket öppnar sig för dem och ger dem frid.


Ovido - Quiz & Flashcards