Alla inlägg den 2 april 2008

Av Anna* - 2 april 2008 00:30


1 Sedan Jesus slutat detta tal lämnade han Galileen och återvände till Judeen. Han tog då vägen genom landet på andra sidan Jordan.

 2 Stora skaror följde honom, och han botade dem som var sjuka.

 3 Några fariseer kom för att diskutera med honom och försökte få honom att säga något som de skulle kunna sätta fast honom för.De frågade: Tillåter du skilsmässa och att man skiljer sig av vilken orsak som helst?

 4 Läser ni inte Skriften? svarade Jesus. I den står det att från början skapade Gud både man och kvinna, och

 5-6 att en man skall lämna sin far och mor för att alltid vara förenad med sin hustru. De två ska bli ett, inte längre två utan ett. Ingen får skilja det som Gud förenat.


Det första som slår mig är hur människor var ute efter att finna något, vad som helst, som skulle kunna tolkas negativt. De sökte verkligen efter något att anklaga Jesus för. Det händer även idag att människor försöker gräva upp så mycket skit som möjligt runt andra människor för att de ska ha något att prata om, oja sig över och förakta.

     Jante lagen är utbredd i vårt land och därför är det få människor som är helt annorlunda, unika, speciella osv. Men när Gud ser på oss så är det alltid för att Han älskar oss och ser våra unika kvalitéer. Han vet vilken potential vi har och vad vi behöver arbeta med för att komma ut i fullheten av vår förmåga.

     När Jesus får frågan om äktenskapet så citerar han Gamla Testamentet och där står det att det Gud har sammanfogat ska ingen människa skilja åt. I en perfekt värld skulle det vara idealet. Självklart skulle det vara absolut bäst om alla levde efter Guds bud och därmed också behandlade varandra med respekt och stor vördnad inför den kärlek som endast kan delas mellan äkta makar.

      Om det finns en man som sätter sin kvinna först och ser till att hon och barnen har allt vad de behöver så är det ingen konst för henne att älska sin man. Det finns nedlagt i henne sedan begynnelsen. Det är när relationer spårar ur eller när andra människor lägger sig i relationen som problem uppstår.

Ovido - Quiz & Flashcards