Alla inlägg den 6 april 2008

Av Anna* - 6 april 2008 01:36

16 En ung man kom och frågade Jesus: Herre, hur god måste jag bli för att få evigt liv?

 17 God? upprepade Jesus. Det finns bara en som är verkligt god, och det är Gud. Och evigt liv kan du bara få om du håller Guds bud.

 18 Vilka bud? frågade mannen.Jesus svarade: Du ska inte döda, inte vara otrogen mot den du är gift med, inte stjäla, inte ljuga,

 19 du ska hedra din far och mor och älska dina medmänniskor som dig själv!

 20 Jag har hållit dem allesammans, svarade den unge mannen. Vad behöver jag göra mer?

 21 Jesus sa till honom: Om du verkligen vill ha evigt liv, så gå och sälj allt du äger och ge pengarna till de fattiga. Då ska du få en skatt i himlen. Kom sedan och följ mig.

 22 Men när den unge mannen hörde detta gick han bedrövad därifrån, för han var mycket rik.


Lagen är till för att vi ska förstå att vi inte klarar av att vara duktiga i oss själva, att vi inte kan uppfylla den. Det är först när vi lägger ner vår duktighet som vi kan ta emot gåvan från Gud och följa Jesus fullt ut.

     För den här killen som Jesus talade med var det pengarna som var problemet. Pengar är normalt inga problem. Pengar i sig är inte syndiga. Det är när pengar blir viktigare än Gud som det blir problem. Den unge mannen blev bedrövad för att han var så rik och kunde inte tänka sig att sälja allt och följa Jesus.

     Det finns ingen annan väg än att vi väljer själva om vi vill gå med Jesus eller inte. Det finns vägar som är lockande, men det finns ingen som kan gå in i våra minnen och förändra dem, utom Jesus. Han är redan i vårt förflutna och kan därför ge oss nya minnen.

     Gud är också i nuet för att ge oss vishet och förmåga utöver vår egen. Han är dessutom i framtiden och förbereder den åt oss. Han lägger allt till rätta så att vi kan få gå i förberedda gärningar och bli häpna över vad Gud gör i och genom oss.


Ovido - Quiz & Flashcards