Alla inlägg den 12 april 2008

Av Anna* - 12 april 2008 03:26

24 De andra lärjungarna blev upprörda när de hörde vad Jakob och Johannes krävde.

 25 Men Jesus samlade dem och sa: Här i världen uppträder kungarna som tyranner, och de som har makt trycker ner dem som står under dem.

 26 Men så får det inte lov att vara bland er. Den som vill vara ledare måste vara de andras tjänare.

 27 Och den som vill vara störst måste tjäna som slav.

 28 Ni måste ha samma inställning som jag har, för Människosonen har inte kommit för att bli betjänad, utan för att själv tjäna. Ja, jag har kommit för att ge mitt liv och på så sätt göra många fria.


Det är mäktigt när vi ser hur Jesus ser på allt det som sker i vår värld. Det är alltid lika svårt att förstå hur annorlunda det är här än vad Jesus själv skulle önska. Storheten i att Han, vår Frälsare, inte kom för att bli betjänad som en sann kung, utan för att betjäna oss, är makalös.

     Han gav sitt liv för oss och därför kan vi se och förstå hur vi också ska ge oss själva till tjänst för andra på ett sunt sätt. Jesus var inte självutplånande men valde att göra gott. På samma sätt ska vi ha tillräckligt med integritet att vi väljer vad och hur mycket vi gör. Dessutom ska vi välja att göra det Gud manar oss att göra men med ett glatt och villigt hjärta, annars är det inget värt.

     Just denna tjänstvillighet ger också en tillfredsställelse som inte kan matchas av något annat. Gud fyller oss med kraft, mod och frid när vi betjänar andra villigt och med glatt hjärta utan tanke på egen vinning. När våra motiv är rena så uteblir inte den lön Gud ger oss.

     I det att vi betjänar andra människor blir vi själva fria, helade, upprättade och glada. Gud är god!


Ovido - Quiz & Flashcards