Alla inlägg den 13 april 2008

Av Anna* - 13 april 2008 01:19

29 När Jesus och lärjungarna lämnade staden Jeriko följde en stor folkskara med dem.

 30 Två blinda män satt då vid vägkanten, och när de hörde att Jesus kom gående började de ropa: Herre, Davids son, var snäll och hjälp oss!

 31 Folket försökte få dem att hålla tyst, men då ropade de ännu högre.

 32-33 När Jesus kom till det ställe där de satt, stannade han och frågade: Vad vill ni mig? Herre, sa de, vi skulle vilja se!

 34 Då greps Jesus av medlidande med dem, och han rörde vid deras ögon. Genast kunde de se, och de följde honom.


Det finns flera olika sorters blindhet i den här världen. Det finns fysisk blindhet som är nog så svår. Då behövs special hjälpmedel för att klara av dagligt liv och det kan vara väldigt svårt att vara fysiskt blind. Men det finns också andra sorters blindhet.

     Jag känner människor som är känslomässigt blinda. De förstår inte uttryck i ansikte eller kroppsspråk och har också svårt att själva visa känslor. De kan inte tolka andra människors känslor och därmed inte heller svara på deras behov eller förfrågningar.

     Det finns en andlig blindhet som gör att dessa inte kan förstå sig på sådant som de inte kan se eller bli överbevisade om. När något konstigt sker så söker de vetenskapliga förklaringar och sätter lite värde på andra människors tro och övertygelse.

     Den blindhet som kanske är den svåraste är den själsliga blindheten som har drabbat de flesta någon gång i livet. Det är när vi inte ser en enda utväg, inte en enda lösning, inte någon framtid eller något hopp. Då är det mörkt och svårt.

     Det gemensamma med alla dessa olika sorters blindhet är att Jesus verkligen vill ge oss synen på alla dessa områden. Han vill att vi ska ha full insikt och utsikt, översikt och tillförsikt. Han älskar oss och förbarmar sig över oss på ett sådant sätt att Han tar sig tid och lyssnar till våra önskemål och rör vid oss på det område där vi har behoven.

     När Han rör vid oss blir vi förlösta och får en helt ny syn på oss själva, de närmaste och omvärlden. Gud förmår föra oss framåt oavsett omständigheter. Bön har kraft och dina böner har lika mycket styrka som någon annans oavsett vem du är eller hur länge du snackat med Gud. Minsta barn som beder hör Han och svarar!


Ovido - Quiz & Flashcards