Alla inlägg den 17 april 2008

Av Anna* - 17 april 2008 02:10

15 Men när översteprästerna och de andra judiska ledarna såg dessa märkliga under och till och med hörde små barn ropa: Gud välsigne Davids son, blev de upprörda och frågade honom: Hör du vad barnen ropar?

 16 Ja, svarade Jesus. Läser ni inte Skriften? Där står det ju: 'Till och med små barn ska lovprisa honom!'

 17 Sedan återvände han till Betania, och stannade där över natten.


När barnen prisar Gud är det något alldeles extra. Det är också därför som översteprästerna och ledarna blev upprörda, för det var så starkt. Jesus utmanar dem med den sak som de berömde sig mest av - att kunna bibeln.

      Ibland kan det hända att vi bedömer saker utifrån vårt perspektiv och det kan hända att det perspektivet inte alls stämmer överens med Guds. Det kan hända att vi behöver välja att gilla läget för att vi inte förstår varför det ska vara på ett visst sätt, men samtidigt kan vi känna att det är rätt på ett helt annat.

     Om vi har något vi inte förstår kan vi överlämna det i Guds hand och se till att vi går vidare utan att vara fördömande. Då kommer Gud att uppenbara för oss hur allt hänger ihop och vi får bli förvandlade genom sinnets förnyelse och därmed upptäcka nya fantastiska ting.


Ovido - Quiz & Flashcards