Alla inlägg den 15 april 2008

Av Anna* - 15 april 2008 01:20



8 Några i folkskaran kastade sina ytterkläder på vägen, och andra skar grenar från träden och lade ut dem framför honom.

 9 Och både framifrån och bakifrån trängde sig folkmassan på. Och alla ropade: Gud välsigne kung Davids son! Hylla honom! Han är den som Gud har sänt! Välsigna honom, Herre!

 10 Det blev oro i hela Jerusalem när han red in, och människorna frågade: Vem är han?

 11 Och folkmassan svarade: Det är Jesus, profeten från Nasaret i Galileen.


På något sätt måste Gud, själv, ha öppnat ögonen på dessa människor som kantade vägen då Jesus red in i Jerusalem på en åsna. Det var inte värdigt en kung och ändå så förstod folk att det var Kungen, Davids son, Guds Son som kom ridande.

     De la ut kläder och grenar med blad framför Honom och proklamerade att det var Jesus som kom, profeten från Nasaret. Andra tyckte att det blev stökigt och oroligt när Jesus kom till staden. De gillade det inte och kände inte igen Jesus. Hur olika det kan vara!

     Jag ber att jag ska känna igen det rätta och det goda vart jag än går fram och oavsett vilken förpackning det fått av den här världen. Det yttre är inte av någon betydelse för Gud. Han ser till hjärtan. Inte till dofter eller mode, inte till om vi är nykammade eller lortiga. Han ser till ett längtande hjärta.

     Det står i bibeln att Han inte förkastar ett ödmjukt och förkrossat hjärta. Han stöter inte bort den som har en ärlig längtan oavsett vad den varit med om eller hur den lever sitt liv. Det är äktheten som är det viktiga och vår attityd mot oss själva och mot andra.

     Jag beundrar människor som har varit med om svårigheter och blivit starkare genom att de hållit fast, hållit ut och envist kämpat sig igenom. De har ett lyster som ingen annan, ett återsken av härlighet och ett djup som jag finner beundransvärt.

     Det är som en pärla där lager på lager med pärlemor bygger upp ett lyster och ett djup som är hänförande. När vi går igenom svårigheter och inte blir bittra så får vi ett lager pärlemor. Med tiden blir vi äkta och underbara pärlor med djup och härlig lyster.

     Vårda er om era hjärtas pärlor och var noga med vem ni delar dem med!


Ovido - Quiz & Flashcards