Alla inlägg den 8 april 2008

Av Anna* - 8 april 2008 15:45

27 Då sa Petrus till honom: Vi har lämnat allt för att följa dig. Vad kommer vi att få för det?

 28 Jesus svarade: När världen föds på nytt och Människosonen sätter sig på Guds tron för att regera i Guds nya rike, ska också ni få sitta på tolv troner och döma Israels tolv stammar.

 29 Och den som överger hem, bröder, systrar, far, mor, fru, barn eller egendom för att följa mig kommer att få mångdubbelt igen.

 30 Många som i dag spelar framträdande roller kommer inte att göra det i Guds nya rike. Och många som i dag är de sista kommer då att vara bland de främsta.


Den som offrar allt för att föja Jesus kommer att få mångdubbelt igen. Här handlar det inte om att överge sitt ansvarstagande. Det handlar om en personlig överlåtelse även om den blir motarbetad och det blir väldigt jobbigt.

     Ingen kan ta ifrån oss vår övertygelse. Ingen kan tala om för oss vad vi får eller inte får tro eller tänka. Det är områden som är beskyddade av Gud. Det är bra att det är så - det ska vara så. Friheten att välja själv var det viktigaste vi fick av Gud i skapelsen.

     Den som inte är fri att välja själv kan aldrig älska fullt ut. Den blir slav till någon annan. Gud ville inte ha oss som slavar utan som barn och vänner. Han ville att vi skulle komma fritt för att vi vill ha gemenskap med Honom. Han väntar alltid redo att möta oss när vi söker Honom.

     Sedan är allt lika omvänt som vanligt i Guds rike. De som är sist kommer att bli först och de som är minst kommer att bli störst. Det behöver inte vara någon med en upphöjd position hör på jorden som får en framträdande plats i Guds rike. Det finns en tröst i det - då kan andra också ha en chans på Guds villkor. Därför vet jag att det kommer att bli bra!



Ovido - Quiz & Flashcards