Alla inlägg den 7 april 2008

Av Anna* - 7 april 2008 01:51

23 Då sa Jesus till sina lärjungar: Ett är säkert. Det är nästan omöjligt för en rik människa att komma in i himmelriket.

 24 Ja, jag säger det en gång till, det är lättare för en kamel att komma igenom ett nålsöga än för en rik man att komma in i Guds rike.

 25 Detta svar gjorde lärjungarna förvirrade och de sa: Vem i all världen kan då bli frälst?

 26 Jesus såg allvarligt på dem och sa: Ingen, mänskligt sett. Men för Gud är allt möjligt.


Det är en roligt liknelse som Jesus lägger fram. En kamel genom ett nålsöga. Vi kan alla förstå hur omöjligt det är för kamelen att få plats i nålsögat. Då kan man fundera på varför pengar ska ha en så stor roll i människors liv att de missar målet och inte kommer in i himlen.

     Jag förstår lärjungarnas förvirring och varför de ställer frågan till Jesus. Det skulle jag också ha gjort under rådande omständigheter. Men det är just Jesu svar som är så makalöst otroligt. Det är enkelheten och sanningen i det Han svarar lärjungarna som öppnar stora dimensioner för oss i himlen.

     Jesus förklarar att vi inte kan göra något för att förtjäna att komma till himlen. Vi kan inte vara duktiga nog för att få en plats i himlen, inte goda nog, inte religiösa nog, eller lärda nog. Det handlar inte om oss över huvudtaget utan om Guds förmåga att göra det möjligt för oss.

     Han leder oss alla på den väg vi behöver gå för att förstå oss själva och vår omvärld. Någonstans under vår vandring tillsammans med Honom finns det hållplatser där vi får en upplevelse av Guds godhet. När vi väljer att tro, väljer att ta emot Honom som vår ledsagare och Herre, Räddare och vän så händer det saker i vårt inre.

     Det kanske inte händer så mycket utåt sett från början. Det brukar komma med tiden. Men det blir ett skifte i vårt inre där vi vet att vi tillhör Gud och att evigheten är vår. Då har vi släppt allt det materiella och vänt oss till Jesus. Då kan inget stå ivägen för det Gud vill göra i våra liv. Allt gott Han vill ge oss och allt härligt Han vill visa oss.


Ovido - Quiz & Flashcards