Direktlänk till inlägg 20 april 2008

Matt 21:28-32 Liknelsen med de båda sönerna

Av Anna* - 20 april 2008 23:26

28 Men vad säger ni om detta? En man som hade två söner sa en dag till den äldste: 'Gå ut och arbeta på gården.'

 29 'Det vill jag inte, svarade han men senare gick han ut och arbetade.

 30 Så sa fadern till den yngre: 'Gå ut, du också och den sonen sa Ja, men gick inte.

 31 Vilken av de två lydde sin far?De svarade: Den förste naturligtvis.Då förklarade Jesus vad han menade: Jag säger er att kriminella och prostituerade ska komma in i Guds rike innan ni gör det.

 32 För Johannes döparen uppmanade er att omvända er till Gud, men det ville ni inte. Kriminella och prostituerade däremot gjorde det. Och fastän ni såg detta vägrade ni att tro, och lät inte omvända er.


Hur ofta säger vi att vi ska göra en sak men inte gör det? Hur ofta bedrövar vi Gud genom att lova Honom saker utan att vi ser till att vi håller våra löften?

     Det spelar inte så stor roll vad det är vi säger med våra munnar. Störst vikt är ändå vad vi gör med våra liv och hur mycket vi respekterar människor runt omkring oss. Den första sonen respekterade sin far tillräckligt så att han valde att göra det ändå trots att han inte ville egentligen.

     Visst kan vi känna igen oss i det? Vi kan ha saker med oss som gör att vi inte vill och vi kan ha tankar och känslor som hindrar oss att göra det vi vet är rätt. Vi kan sedan komma på bättre tankar och välja att gå emot våra känslor och göra det ändå för att vi innerst inne vet att det är det rätta och det som behagar Gud och i förlängningen skulle hjälpa oss.

     Det är sådant som Gud talar om och vill få oss att förstå. När vi har problem på olika områden så är det inte Guds största problem. Han är glad då vi väljer att lyda även om det dröjer lite. Däremot har Gud problem med de människor som lovar runt och håller tunt. Det handlar mer om att vara fin i ögonen på andra människor då och det är inte behagligt för Gud.


 
 
Jocke

Jocke

21 april 2008 09:30

Du är lite konstig om du anser att kriminella förtjänar en plats i detta påstådda "paradiset" mer än en liten pojke som inte orkade arbeta.

Det är precis detta jag anser religion är, ett sätt att förtrycka olika människor.

http://www.joacimlindgren.bloggagratis.se

 
Anna*

Anna*

22 april 2008 02:49

Hej och tack för ditt inlägg, Jocke! I detta inlägg motsäger du dig själv. Hur kan det komma sig att du så gärna vill diskriminera och förtrycka de som är kriminella? Varför har inte de samma rätt som en lat och lögnaktig pojke? Detta är vad jag kallar sekulariserat hyckleri.

http://dagensbibelord.bloggagratis.se

 
Jocke

Jocke

22 april 2008 08:32

Jag anser att det inte finns något liv efter döden alltså förtrycker jag ingen. Dessutom anser jag att en kriminell som kanske stulit från andra eller mördat andra personer är en värre person än en liten pojke som inte lyder sin pappa.

http://www.joacimlindgren.bloggagratis.se

 
Anna*

Anna*

26 april 2008 20:03

Varför har kriminella blivit det? Har de haft ett bra liv tror du, som små, tonåringar, vuxna? Det kanske är så att denne lille "trötte" pojke blir kriminell som stor. Vad vet vi? Tragiskt om det inte skulle finnas något liv efter döden ... Jag är övertygad om att det finns evigt liv för dem som vill ha det.

http://dagensbibelord.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna* - 12 augusti 2008 12:20

 30-31 Sedan lämnade Jesus och lärjungarna området och gick genom Galileen. Eftersom han fortfarande hade mycket att undervisa dem om, ville han vara ensam med dem och försökte därför att undvika all uppmärksamhet. Människosonen kommer snart att bli ...

Av Anna* - 11 augusti 2008 12:08

 25 Jesus såg att folk nu kom springande från alla håll. Då tillrättavisade han den onde anden: Du döve och stumme ande, sa han, jag befaller dig att komma ut ur detta barn och aldrig mer fara in i honom!  26 Anden skrek då vilt och började rycka och...

Av Anna* - 10 augusti 2008 12:00

 14 Nedanför berget hade mycket folk samlats, och resten av lärjungarna hade råkat i diskussion med några judiska ledare.  15 När de fick se Jesus komma gående blev de häpna och sprang fram till honom för att hälsa på honom.  16 Vad är det ni diskut...

Av Anna* - 9 augusti 2008 11:36

 9 När de gick ner för bergssluttningen befallde Jesus dem att inte med ett ord nämna om vad de sett, förrän Människosonen uppstått från de döda.  10 Därför höll de det för sig själva, men talade ofta om det och undrade vad han menade med att uppstå ...

Av Anna* - 8 augusti 2008 11:26

 1 Jesus sa vidare till dem: Några av er som står här nu, kommer att leva kvar och få se Guds rike komma med väldig kraft.   2 Sex dagar senare tog Jesus med sig Petrus, Jakob och Johannes till toppen av ett högt berg.Plötsligt förändrades hans utsee...

Ovido - Quiz & Flashcards