Alla inlägg den 17 februari 2008

Av Anna* - 17 februari 2008 20:49

9 Sedan gick Jesus till synagogan, och

 10 där fick han se en man som hade en missbildad hand. Fariseerna frågade honom då: Tillåter lagen att man botar någon på sabbaten? De hoppades naturligtvis att han skulle svara ja, så att de kunde få något att anklaga honom för.

 11 Men han svarade: Om någon av er bara har ett enda får och det faller i en brunn på sabbaten, tar han då inte tag i det och drar upp det samma dag? Naturligtvis gör han det.

 12 Och en människa är mycket mer värd än ett får! Därför är det rätt att göra gott på sabbaten.

 13 Sedan sa han till mannen: Räck fram din hand. Och när mannen gjorde det blev handen normal, precis som den andra!

 14 Då kallade fariseerna samman ett möte i avsikt att arrestera och döda Jesus.


 Det mänskliga i det Jesus gör och säger berör mig på djupet. Jesus har inga konstiga lagiska bestämmelser som inte går att rubba. Hans syn på saker och ting är verkligen enkla och något som både fungerar och är sympatiska. Det finns ingen lag som är viktigare än människor tycks Han försöka få människor att förstå.


Gång efter annan vill människor lägga skuld på människor som gör gott. I detta fall verkar det som om Jesus verkligen vill få dem att förstå att människor är viktiga och att det är tillåtet att göra gott utan restriktioner varken angående den dag det gäller eller något annat.


Du är viktig. Du är värdefull. Du har rätt att ha behov och rätt att få hjälp med det du har svårigheter med. Du ska få se att Gud kommer med sin nåd och kraft till dig och leder dig rätt. Varje dag kommer Han att leda dig in på de vägar som för dig fram till det renaste vattnet, de klaraste källorna, de djupaste brunnarna, det godaste och bästa.


När du väljer att låta dig ledas av Jesus så vet du att det som sker kommer att bli något gott även om det ser hopplöst ut från början. Gud är mäktig att vända allt negativt till något gott för alla som älskar Honom. Dessutom vet vi att Han alltid fullbordar det Han har påbörjat. Halleluja!

Ovido - Quiz & Flashcards