Alla inlägg den 28 februari 2008

Av Anna* - 28 februari 2008 00:23

 24 Detta är en annan bild som Jesus använde: Himmelriket kan liknas vid en åker i vilken en lantbrukare sådde god säd.

 25 Men en natt då han sov kom hans fiende och sådde tistlar bland vetet.

 26 När säden började växa, växte också tistlarna.

 27 Lantbrukarens män kom och berättade detta för honom: Herre, åkern som du sådde den goda säden på är full av tistlar!

 28 En fiende måste ha sått dem, förklarade han. Då frågade männen: Ska vi rycka upp tistlarna?

 29 Nej, svarade han, ni kommer att skada vetet om ni gör det.

 30 Låt båda två växa tillsammans tills det blir dags att skörda. Då ska jag säga till skördemännen att sortera bort tistlarna och bränna upp dem och sedan samla in vetet i ladan.


Gud låter alla människor hållas - onda och goda. Det finns mycket ondska i världen men den ondskan kommer inte att följa med till himmelriket. Det blir som om vi får klä av oss ryggsäcken med allt vad världen orsakat av problem och skador, synd och elände, samtidigt som vi lägger av oss kroppen som en klädnad och går in i evigheten.


Vår evighetsvandring påbörjas redan när vi tar emot Jesus som Herre i våra liv. Då påbörjas färden mot evigheten och det eviga livet. På många sätt kan det kännas knepigt att det går så bra för de människor som lever orättfärdigt och som skadar andra människor. Men matchen är inte slut ännu.


Vi ska inte avundas de människor som beter sig illa eller lurar till sig fördelar. Vi ska inte avundas dem som det ser ut att gå bra för trots att de inte har vår utgångspunkt. Gud har sista ordet och vad betyder alla pengar och anseende den dagen? Då kommer vi alla att få en rättvis behandling. En rättvis dom. Då kommer ingen att bli förvånad över det Gud säger - vi kommer alla att VETA att det är rätt.


På samma sätt känner alla människor igen sanningen när de hör den. Vi upplever sanningen när vi ser den och vi kan smaka på sanningen och märka att den smakar gott.


Tistlar och törnen är inte mysiga att känna på. Om vi smakar på dem så är det inte gott. Vi vet att skilja på rätt och fel, agnar och vete, säden och tistlarna. Gud kommer att låta det bli absolut bäst.


Vår uppgift är inte att rensa bort det som är konstigt eller fel. Istället är vår uppgift att göra så gott vi kan med de gåvor och fördelar vi blivit tilldelade så att vi fortsätter att kämpa den goda kampen utan att jämföra oss med andra. En dag kommer det att löna sig och under tiden så får vi ett gott och välsignat liv. Det kan inte bli bättre än så!

Ovido - Quiz & Flashcards