Alla inlägg den 2 februari 2008

Av Anna* - 2 februari 2008 02:13

14 En dag kom Johannes döparens lärjungar till Jesus och frågade honom: Varför fastar inte dina lärjungar som vi och fariseerna gör?

 15 Ska bröllopsgästerna sörja och vara utan mat medan brudgummen är hos dem? frågade Jesus. Den dag kommer när jag inte längre är här. Då kommer de att ha gott om tid att fasta.

 16 Ingen lagar ett gammalt klädesplagg genom att sätta på ett stycke nytt tyg, för det nya tyget kommer att krympa och göra hålet ännu större.

 17 Och inte heller är det någon som häller nytt vin i gamla vinsäckar, för när vinet jäser så spricker säckarna och vinet rinner ut. Nej, nytt vin lagrar man i nya vinsäckar, för då har man båda delarna i behåll.


Allt har sin tid. Vi tittar lite för mycket på varandra och försöker få allt att bli så rättvist och så likformigt som möjligt, men det kommer inte att ske i den här världen. Under tiden som vi kan vara tillsammans med Jesus, medan det finns tid och utrymme för det, så behöver vi passa på att få så mycket vi kan av Honom.


Det kommer att komma andra tider då vi behöver leva på det vi tillägnat oss tidigare. Något kan hända i livet, något oförutsett. Då är det bra om vi har en reserv som vi kan ösa ur under tiden som det är torka i landet. När vi tycker att livet är torrt och tråkigt så finns ändå den ström av levande vatten inom oss som bubblar upp och håller oss vid liv tills regntiden kommer igen.


Här talar Jesus också till oss om att det inte kommer att se ut som det gjort tidigare. En ny tid kräver nya mönster och nya grepp. Vi behöver hänga med i förändringar och se till att vi är i fas med det som händer. För att vi ska kunna vara det, ska vi se framåt och tillåta Gud att forma oss efter sin avbild.


Gud är ingen kopieringsmaskin. Han har gjort unika människor och varje ört, träd, djur, buske, sten osv. är helt unik. Han skapar också tider och stunder som vi behöver hänga med i för att vi ska få frihet och möjlighet att verka på det mest effektiva sättet. Det är av kärlek Han låter oss utvecklas och formas till den speciella roll och funktion vi ska ha.


Ingen människa mår bra av att få lov att gå och dra omkring planlöst. Vi vill alla vara nyttiga och till tjänst för någon. Det är nedlagt i oss från början då Gud la ner evigheten i våra hjärtan. Det är Gudomligt att arbeta och välsigna andra. Det är först i det som vi mår riktigt bra.


Fasta kan vi göra på olika sätt. Det är framför allt för att komma närmre Gud vi väljer att fasta. Det finns olika sätt att få mer tid med Gud. Tevefasta, godisfasta, eller vad det nu kan vara som gör att du inte har den tid du känner att du skulle vilja ha att ge till Gud.


Att fasta från någon måltid eller någon dag är också ett sätt att avskilja sig bara vi gör det inför Gud och inte inför människor så är det upp till oss hur vi väljer att nalkas Gud. När vi kommer in i Guds närhet så finns det enormt mycket som Han kan göra i oss och genom oss. Det kommer att bli välsignade tider framöver!

Ovido - Quiz & Flashcards