Alla inlägg den 16 februari 2008

Av Anna* - 16 februari 2008 10:36

1 En dag vandrade Jesus genom några sädesfält tillsammans med sina lärjungar. Det var sabbat, den judiska gudstjänstdagen, och hans lärjungar var hungriga. Därför började de rycka av veteax och äta.

 2 Men några fariseer såg det och protesterade: Dina lärjungar bryter mot lagen. De skördar på sabbaten.

 3 Men Jesus sa till dem: Har ni aldrig läst vad kung David gjorde när han och hans vänner var hungriga?

 4 Han gick in i templet, och han och hans män åt av det speciella bröd som bara prästerna fick äta av. De bröt också mot lagen.

 5 Och har ni aldrig läst i Moses lag att prästerna, som tjänstgör i templet, får arbeta på sabbaten?

 6 Och här finns verkligen en som är större än templet!

 7 Men om ni förstod detta Skriftens ord: Jag älskar barmhärtighet mer än offer, så skulle ni inte ha dömt dem som är oskyldiga.

 8 För Människosonen har rätt att avgöra vad som är tillåtet på sabbaten eller inte.


Jesus är rätt skarp mot prästerskapet, de skriftlärda och tyckare. Han är mycket tydlig med att människolagar inte är tillämpliga på det som handlar om viktiga ting. Det som hindrar människor från att bli allt de ska bli eller göra vad de behöver göra, kan aldrig vara rätt. Det som endast skadar andra.


Det finns ingen människa som har rätt att sätta sig över den enskildes egen övertygelse och upplevelse av vad som är rätt och riktigt. Ingen kan göra det och ingen ska göra det heller. Jesus gick aldrig fram till någon människa och talade om för dem att de inte fick göra det ena eller det andra.


Han gjorde istället det vi ska göra. Han fanns mitt ibland människorna, speciellt de som hade det svårast, och älskade dem, hjälpte dem och vägledde dem som bad om hjälp. Det är mäktigt och det gav ett enormt resultat där och då. Idag fungerar det fantastiskt bra också!


När vi är äkta, uppriktiga och kärleksfulla så att vi ser människor och försöker att förstå dem, så att vi lyssnar på dem och ger dem den hjälp de egentligen behöver, då blir Gud uppenbarad i våra möten och människor får en längtan att ta emot Gud i sina egna liv.


När andra märker att vi inte levererar ord utan kraft så vill de ha det vi har och uppleva det vi har att erbjuda. Det är imponerande och det tackar jag Gud för! 

Ovido - Quiz & Flashcards