Alla inlägg den 7 februari 2008

Av Anna* - 7 februari 2008 18:51

16 Jag sänder ut er som får bland vargar. Var vaksamma som ormar och beskedliga som duvor.

 17 Men akta er! Ni kommer nämligen att arresteras och ställas inför rätta och bli misshandlade i synagogorna.

 18 Ja, ni ska också för min skull bli anklagade inför kungar och makthavare. Då får ni anledning att berätta för dem om mig - ja, att vittna för världen.

 19 Men när ni ställs inför rätta och man förhör er behöver ni inte oroa er för vad ni ska säga, för ni ska få de rätta orden i rätt ögonblick.

 20 Och det är inte ni som kommer att tala, utan er himmelske Fars ande ska tala genom er.


 Vi går igenom livet och gör så gott vi kan. Det händer oförutsedda saker som både kan såra och kränka dem som vill vara Gudfruktiga. Ingen kan göra mer än det vi fått uppenbarelse över. Dessutom är ingen perfekt. Vi har våra fel och brister. Det viktiga är att vi ser till att hålla koll på våra svaga sidor och uppmuntra våra goda sidor.


alla har också nämligen en hel del gott som vi bör påminna oss om och förmera. Samtidigt händer det att den som är framåt, effektiv och driftig får människor emot sig. Det handlar i stort sett alltid om avund. Avundsjukan är precis som det låter en sjukdom som river ner och förstör.


När människor talar illa om oss, förstör för och hånar oss så ska vi veta att Jesus visste att det skulle bli så. Han berättade till och med för oss hur vi skulle göra när det inträffar.


När vi blir anklagade får vi anledning att berätta om Jesus. När vi blir dragna inför rätta ska vi veta att Gud själv lägger rätt ord i vår mun i rätt tid. Detta gäller alla som har följt sin inre övertygelse och hjärtats väg. Det gäller dem som har varit rättfärdiga så långt vi nu kan vara det och det gäller dem som är noga med sanning, rätt och den Helige Andes ledning.


Vi lever i en fallen värld och det händer onda saker mot goda människor. Vi kommer inte att komma ifrån det. Däremot behöver vi aldrig bli slagna av något som sker. Vi vet att Gud på allt sätt hjälper dem som älskar Honom och vänder det negativa till något positivt istället. Och ofta mycket bättre än det vi hade från början till och med.


Ovido - Quiz & Flashcards