Alla inlägg den 23 februari 2008

Av Anna* - 23 februari 2008 00:05

42 Drottningen av Söderlandet ska på domens dag träda fram som vittne mot detta folk och döma det. Hon kom från ett avlägset land för att lyssna till Salomos visdom. Men här finns en som är större än Salomo, och ni vägrar att tro på honom.

 43-45 Detta onda folk är likt en man som är besatt av en ond ande. När den onde anden lämnar honom, irrar den oroligt omkring i öknen tills den finner ett nytt offer. Finner den inget säger den: 'Jag återvänder till den man jag kom ifrån.' Den gör det också och finner mannens hjärta rent, men tomt! Då letar den onde anden reda på sju andra andar, ännu ondare än han själv. Tillsammans tar de sedan kontrollen över mannen. Och så får han det värre än han hade det förut. Så kommer det också att gå för detta onda släkte.


Vi har varit väldigt slarviga många gånger som kristna. Vi har hjälpt människor att bli fri från problem och svårigheter, sjukdomar och annat som plågar på olika sätt, men sedan har vi inte sett till att utrymmet fyllts av något annat.


Det vi vill ge är naturligtvis den Helige Ande som ska fylla alla tomrum och ge vägledning och hjälp i varje situation. Det handlar inte endast om att bli helad, befriad, upprättad utan också om att behålla det man tagit emot. Det är inte alltid så lätt att göra det, men det ska inte finnas någon fördömelse för den som inte kan behålla det.


Ändå har jag tänkt att det borde finnas mer av undervisning på detta område. Jag har knappast någonsin hört en balanserad predikan om hur man behåller sitt helande och går vidare i den tjänst som Gud har satt oss i.


Antingen är det något tokigt som ska rättas till alternativt, att vi har en tjänst för Gud. Kombinationen finns också att vi har en tjänst, men behöver korrigera på något område. Det är alldeles som om den kopplingen blir svår för människor att ta till sig.


Men faktum är att vi alltid kan leda människor lika långt som vi själva fått gå i Jesu fotspår. Allt det vi övervunnit i våra egna liv, är sådant som vi kan hjälpa andra med. Det är väldigt viktigt att vi förstår att vi inte är hundraprocentiga ens när vi har klarat av det. Vi behöver vara noga med att inte falla sedan vi menat oss stå.


Direkt när vi blir ledsagare åt andra är det extra viktigt att vi står fasta för annars drar vi andra med oss i fallet. Resultatet kan bli förödande.  Normalt kan inget ont komma och ta plats i en kristen människa. Det enda som skulle kunna ge rättigheter till fulingen, är om vi bjuder in det negativa.


Säkerligen är det något som sker i oförstånd och på ett sätt som är förfinat och förslaget. Våra egna behov som är rätta kan få en övervikt och orsaka problem. När vi åter finner balansen så kommer problemen också att ge sig.

Ovido - Quiz & Flashcards