Alla inlägg den 13 februari 2008

Av Anna* - 13 februari 2008 12:08

7 När de hade gått började Jesus tala om Johannes och vände sig så till folket och frågade: När ni gick ut till honom i den öde öknen, vad väntade ni er då att få se? Var det ett strå som vajade hit och dit för vinden?

 8 Eller väntade ni er att få se en man klädd som en prins i ett palats?

 9 Eller en Guds profet? Ja, Johannes är mer än en profet.

 10 Han är den man som Skriften talar om, en budbärare som ska gå framför mig för att förkunna min ankomst och förbereda människorna på att ta emot mig.

 11 Av alla människor som fötts här på jorden är ingen större än Johannes döparen. Och ändå kommer de minsta i himmelriket att vara större än vad han är.

 12 Ända från den tid Johannes döparen började att predika och döpa upprättar Gud sitt rike, även om många med våld försöker hindra det.

 13 För lagen och alla profeterna har förutsagt det som nu sker.

 14 Och om ni tror det eller inte, så är han Elia.


En intressant fråga är vad vi förväntar oss när vi möter Gudsmän och Gudskvinnor. Fariséerna kände inte igen Jesus när Han kom för att de trodde att Jesus skulle komma som en kung i ett slott med stor rikedom och med vackra ting runt sig.


För flera år sedan gick en film som gick ut på att äventyrare skulle finna den Heliga Graalen, dvs. den bägare som användes vid den sista nattvarden. De kom in i en stor grotta som var fylld av bägare i alla de olika sorter vi kan tänka oss. De var gjorda av alla tänkbara material och där stod de och tvekade.


Då började grottan att rasa in och de fick lov att bestämma sig mycket snabbt. Skulle det vara en bägare prydd med ädelstenar, med guld, silver, andra metaller? Skulle det vara en bägare som var stor eller liten? En av äventyrarna bestämde sig snabbt för att ta en enkel snidad träbägare. De klarade sig ut innan allt rasade samman och bägaren var den Helige Graal de letat efter.


Ibland undrar jag om det är vårt mänskliga tänkande som gör att vi har svårt att tänka oss en storhet i ringhet. En kung i ett stall. En viktig person i trasiga kläder.


Så enormt mycket av det vi får lära oss under vår vandring med Gud, handlar om att se hur allt är precis tvärt emot hur vi lärt oss att det skulle vara. Vi har lärt oss att ta för oss - bibeln säger ge så ska du få. Det häftiga är att det också fungerar! Mer om detta sedan när vi kommer till de verserna.


Några andra bakvända grejer är:

Den som är störst ska bli minst.

Den som är först ska bli sist.

Den som är stark är egentligen svag.

Den som är svag är egentligen stark.

Gud utvalde det som ingenting är för att det som är något ska få stå där med skam.


Osv...

Ovido - Quiz & Flashcards