Alla inlägg den 15 februari 2008

Av Anna* - 15 februari 2008 00:02

20 Sedan började Jesus gå till rätta med de städer där han hade gjort de flesta av sina under, därför att de inte vänt om till Gud.

 21 Hur fruktansvärt kommer det inte att bli för er som bor i Korasin och Betsaida! För om de under jag gjorde på era gator hade gjorts i hamnstäderna Tyros och Sidon med sin ondska, hade deras invånare bekänt sin synd och gjort bättring för länge sedan.

 22 På domens dag kommer verkligen Tyros och Sidon att få det lättare än ni!

 23 Och Kafarnaum ska fara ner till helvetet, hur berömd staden än är! För om de fantastiska under som jag gjorde där hade utförts i Sodom, så skulle den staden fortfarande ha funnits kvar.

 24 Jag kan försäkra er att Sodom ska slippa lättare undan på domens dag än ni!

 25 Och Jesus bad denna bön: Käre Far, du som är Herre över himlen och jorden, jag tackar dig för att du gömmer sanningen för dem som tror att de är kloka, men du visar den för dem som är som barn.

 26 Ja, Far, så har du bestämt.

 27 Min Far har lagt allt i mina händer. Bara Fadern känner Sonen, och Fadern är känd bara av Sonen och de människor som lär känna Fadern genom Sonen.

 28 Kom till mig så ska jag ge vila åt alla er som arbetar hårt och stapplar under tunga bördor.

 29-30 Gå in under mina villkor och låt mig undervisa er! Jag är mild och ödmjuk. Hos mig finner ni det som ger ert liv ro och vila, och jag tvingar inga tunga bördor på er.


 Har du någonsin försökt med allt som står i din makt för att ge människor något som de behöver utan att de tar emot det du har att ge? Har du någonsin gett upp en del av din tid och kraft för att ge någon annan fördel och så har de inte uppskattat det alls?


Här kom Jesus och gjorde under och visade sin makt bland människor. Han gjorde endast goda saker och visade människor vem Gud är genom under och mirakler. Ändå valde människor att förtala och smäda Honom. De valde att inte ta emot det Han hade att ge, trots att det var endast goda gåvor som Han bar in till dem i rikt mått.


Men de människor som är överlastade och som behöver få vila känner Jesus igen. Till dem säger Han: Kom! Vi har rätt att komma och lämna över vår tunga börda till Honom. Vi har rätt att lasta över det som vi burit på våra ryggar så att vi istället får Jesu börda som inte alls är tung. Den är behaglig och gör att vi får vila och bli trygga i Guds närhet.


I dagar som dessa är behovet av vila mycket stort. Det ligger som ett ständigt tryck över människor att få tid till rekreation och vila och ändå är det alltid just detta som får stryka på foten då aktiviteter och jobb ska planeras. Prioriteringar. Det handlar mest om det och i vårt samhälle så prioriteras och premieras andra saker.


Det kan vara dags för oss att ta ett steg närmre Gud och välja att låta Jesus styra vårt liv till det absolut bästa tänkbart möjliga. Då kommer vi att få tillräckligt med vila, ro och gläjde i livet. Han är nämligen Vägen, Sanningen och Livet!

Ovido - Quiz & Flashcards